Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

A Bigéri-vízesés az egyik leggyönyörűbb vízzuhatag Romániában, de a világon is!

A természet ugyanis a legfantasztikusabb módját találta meg annak, hogy egy jelentéktelennek tűnő csermelyt a folyóba vezessen. A vízesésről készült képek a nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltették, így az amerikai The World Georgaphy javaslatára elsőként végezte a világ legszebb vízesései kategóriájában!

De vajon hogyan fest télen ez az igazán egyedi természeti képződmény?

A Krassó-Szörény megyében található mesebeli hely 150 kilométernyire esik Temesvártól, a Néra völgyében. A vízesés a Néra-Beusnica Nemzeti Park része, mely 176,6 hektáros területet ölel magába. Alig 10 perc gyaloglásra van az országúttól, és lenyűgöző látványt nyújt, amint a Bigér-forrás a felszínre tör, és átcsordogálva a Bigér-barlangon, a Ménes-patakba torkollik.

A mohával dúsan befedett domboldal páratlan látványt nyújt, a víz ugyanis függönyként csobog a mélybe, télen viszont az élmény igencsak egyedi: a kemény mínuszok hatására, ezek a vízsugarak ezernyi jégcsappá fagynak, és drágakőként lepik be a kupolát. Olyan, akár egy mesebeli Jégország, avagy egy megfagyott nagy harang.

Keletkezését egyébként egy legendával magyarázzák, két szerelmesről, akikről itt olvashatsz.