KezdőlapVilágIlyen egy igazi nő: Coco Chanel 8 divatszabály, amit minden nőnek követnie...

Ilyen egy igazi nő: Coco Chanel 8 divatszabály, amit minden nőnek követnie kellene

-

Coco Chanel nem csak az általa tervezett divatkollekcióval vonult be a történelembe, hanem kifogástalan stílusa miatt is sokan példaképként tekintenek rá.

Az alábbiakban 8 nagyon fontos tanácsot olvashatunk a Divat Nagyasszonyától.

1. Viselj ékszereket, ne félj tőlük!

Coco Chanel mindig nagyon kis szolid ékszereket viselt, de fontosnak tartotta őket. A nagy bizsukról, harsány ékszerekről úgy gondolta, hogy vulgárisak. Manapság már nagyon sok minőségi és ízléses bizsut lehet kapni, megszólalásig hasonlítanak az aranyra vagy az ezüstre.

2. Ne vidd túlzásba a kiegészítőket!

Coco szerint a kép csak akkor válik tökéletessé, ha az utolsó kiegészítőt is levetted magadról.

3. Mindig légy elegáns!

Az elegancia az egyik legfontosabb dolog Coco Chanel szerint, és ezt bárhol, bármilyen körülmények között gyakorolni kell. Legjobban az unalmas és a konzervatív öltözködési darabok tudták bosszantani. Fontos a jó szabás, a minőségi anyag, és az egyedi stílus.

4. A kényelem a legfontosabb

Coco Chanel szerint nagyon fontos, hogy a ruhák ne csak stílusosak, hanem egyben nagyon kényelmesek is legyenek. Nagy figyelmet fordított arra, hogy az általa tervezett ruhák praktikusak legyenek.

5. Ne légy férfias!

Coco volt az, aki létrehozta a nők számára tervezett nadrágot, mindezt úgy tervezte meg, hogy viselője egy percig se legyen férfias tőle. Egyáltalán nem az volt a célja, hogy utánozza a férfiakat.

6. Csak óvatosan a miniszoknyával!

Imádta a minit, és legtöbbször azt viselt, viszont óvva intette tőle azt, akinek nem megfelelő hozzá a testalkata. A mini ugyanis a leghosszabb és legvékonyabb lábat is “kettévágja”.

7. A divat állandóan változik

Soha ne ragadj le egyféle stílusnál, kövesd a divatot, de mindig tartsd szem előtt, hogy mi áll neked a legjobban. Maradj hű a stílusodhoz, de ne zárkózz el az apróbb változásoktól.

8. Nyugodtan “másold” a példaképedet!

Ha valakinek tetszik az öltözködési stílusa, és úgy gondolod, hogy neked is jól áll, próbáld ki. A divatdiktátorok elsősorban mindig a sztárok, öltözz te is úgy, mint ők, csak légy egy kicsit visszafogottabb. Legyen meg a saját stílusod, de nyugodtan inspirálódj másoktól!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet