Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Az egyik leghíresebb hollywoodi színész, Jack Nicholson, 37 éves korában tudta meg, hogy az a nő, akiről egész életében azt gondolta, hogy a nővére, tulajdonképpen a saját biológiai anyja. Egy világ omlott össze benne!

A színészt Ethel és John Nicholson nevelte, akikről egy darabig természetesen úgy tudta, hogy ők a szülei. Ahogy teltek az évek John-on egyre inkább elhatalmasodott az alkoholprobléma, és elhagyta a családját, nem foglalkozott többé “fia” nevelésével. A kis Jack Nicholson sokáig úgy tudta, hogy apja meghalt, évekkel később azonban Nicholson kezdett gyanakodni, hogy a valóság nem éppen az, amit ő gondolt. Ekkor tudta meg, hogy a tulajdonképpeni biológiai anyja, June, akit eddig nővérének hitt.

June mindössze 17 éves volt, amikor Nicholson megszületett, és mivel showgirl-ként dolgozott, nem volt hajlandó felvállalni anyaságát, annál is inkább, hogy később színésznő szeretett volna lenni. A család közös megegyezés alapján arra a megoldásra jutott, hogy a kis Nicholsonnak azt mondták, Ethel az anyja.

June 19 éves korában elhagyta családját, elköltözött otthonról, hogy színésznő lehessen. Kaliforniában telepedett le, majd idővel családot alapított. Tizennégy évvel később Nicholson újra találkozott June-al, akkora már ő volt az egyetlen családtagja.

“Mivel egyetlen rokonom a világon June volt, ezért hát eljöttem meglátogatni” – emlékezett vissza Jack Nicholson.

Idővel Jack is a filmiparban kezdett dolgozni, és June pedig reménykedett, hogy a családi titkot a sírba tudja vinni. Azonban egy szenzációhajhász riporter keresztül húzta ezt a számítását, és fény derült a féltve őrizgetett titokra. Amikor 1974-ben Nicholson szembesült a hírrel, teljesen ledöbbent, nem tudta elhinni. Sőt, arra sem kapott választ, hogy a hír valójában igaz-e, hiszen addigra már a húga és az anyja is elhunyt.

Ennek ellenére Jack Nicholson elhatározta, hogy megtudja az igazságot. Utolsó lehetősége az volt, hogy nagynénje, Lorraine férjéhez, Shorty Smithez fordul, fel is hívta, de a férfi mindent letagadott. Majd végül Lorraine nagy nehezen bevallotta, hogy valóban June volt a vér szerinti édesanyja. Noha váratlanul érte, Nicholson mégis megértette, miért őrizte családja ezt a titkot ilyen sokáig: “Nem esett jól, hogy csak most tudtam meg, de nem lehet tudni, hogyan reagáltam volna rá, ha fiatalabb koromban mondják el. Sőt, hálás lehetek Ethelnek és June-nak azért, amit ezt tették értem” – mondta Nicholson.

“Az egyetlen érzésem jelenleg a hála, a szó legszorosabb értelmében, az életemért. Ha June és Ethel nem lett volna annyira eltökélt, nem jöttem volna világra. Ezektől a nőktől kaptam ajándékba az életet, és remekül neveltek. Nyilvánvalóvá tették az önellátásom szükségszerűségét” – mondta a legendás színész.