Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Számos pozitív hatása van, éppen ezért érdemes közelebbről megismerni, és egy lehetőséget mindenképp adj neki!

A japán vízterápia alapja, hogy minden reggel éhgyomorra meg kell inni néhány csésze szobahőmérsékletű vizet. A közvetlenül ébredés után elfogyasztott víz segítségével olyan betegségektől lehet megszabadulni, mint például a székrekedés, a 2-es típusú cukorbetegség, vagy akár a magas vérnyomás.

A japánok szerint soha nem szabad hideg vizet inni, éppen ezért a szobahőmérsékletű, vagy meleg víz fogyasztását ajánlják. A hideg víz lassítja az emésztést, és megakadályozza a tápanyagok felszívódását.

– fogyassz 4-5 pohár (160 ml) szobahőmérsékletű vizet közvetlenül ébredés után éhgyomorra, majd várj 45 percet, és csak utána moss fogat, reggelizz.

– minden étkezés után várj legalább 2 órát, mielőtt bármi mást eszel vagy iszol.

Akik rendszeresen gyakorolják a japán vízterápiát, a következőkről számoltak be:

  • 10 nap elteltével megszűnik a székrekedés;
  • a magas vérnyomás 30 nap elteltével normalizálódik;
  • javulás mutatható ki a 2-es típusú cukorbetegség esetében 30 nap után;
  • javulás mutatható ki a rákos megbetegedések esetében 180 nap rendszeres vízfogyasztás után.

A japán vízterápia pozitív hatásai:

A módszernek köszönhetően a szervezet mindig hidratált lesz, sokkal jobban oda fogsz figyelni a rendszeres vízfogyasztásra. Ennek következtében növekszik az energiaszint, javul az agyműködés, megszabadít a székrekedéstől, szabályozza a vérnyomást, csökkenti a fejfájás és a vesekő kialakulásának az esélyét.

Elősegíti a fogyást is, mivel a víz jóllakottságérzettel tölt el, így kevesebb szilárd táplálékra lesz szüksége a szervezetnek, arról nem is beszélve, hogy nem viszünk be felesleges kalóriákat.

Fontos, hogy naponta csak maximum 3 liter vizet ihatunk, mert különben hamar kimossa a szervezetből az ásványi sókat, és a vesék sem képesek egyszerre nagyobb mennyiséggel megküzdeni.

Forrás: csid.roHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!