Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

A pár talán nincs is tisztában vele, de a magatartásuk tükrözi azt a fajta együttérzést, amelyet nemcsak egymás felé, de a világ felé is képesek kimutatni.

Több mint négy évtized telt el azóta, hogy Joe és Jill Biden összeházasodtak, és az idő múlása meg is látszott rajtuk, de még mindig különleges szeretetet és ragaszkodást mutatnak egymás iránt, még akkor is, amikor az egész világ őket figyeli, és úgy tűnik, még csak észre sem veszik, mennyire árulkodó a testbeszédük.

Amikor az amerikai elnök a feleségéről beszél, sugárzóan boldog, és folyamatosan szemkontaktust létesít vele.

„A szemébe néz, de nem egyszerűen csak ránéz, hanem mintha egyenesen belelátna. A tekintete ellágyul, amikor meglátja, amikor róla beszél, a szeme sarkában észrevehető ez az ellágyulás. Ezt nem lehet megjátszani, ez őszinte szeretet.” – mondja Michele Charles Gustafson életvezetési tanácsadó a CTVNews-nak.

Hangsúlyozva, hogy „a testbeszéd nem hazudik”, Gustafson hozzátette, hogy a pár viselkedése „rendkívüli melegségről” és „gondoskodásról” árulkodik.

Aznap, amikor Joe Biden letette az esküt az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökeként, Jill könnyes szemmel, büszkén nézett a férjére, és ez rengeteget elárult a kapcsolatukról.

„Úgy tűnik, hogy természetes módon folyamodnak az érintéshez.” – mondta Judi James testbeszéd-szakértő a Daily Mail szerint. „Kényelmesen szájon csókolták egymást, miután Biden letette a hivatali esküjét, és úgy tűnik, viszonylag könnyen csókolják meg egymást a világ szeme láttára, nem érzeték magukat kínosan.”

James szerint azután, hogy Trump idejében 4 évig a „merev fagyosság” uralkodott a Fehér Házban, a Biden házaspár testbeszéde merőben másnak tűnik, „hasonló gondolkodásmódra és egy megalapozott kapcsolatra utal”.

James azt is elmagyarázta, hogy a first lady testtartása függetlenségre enged következtetni. „Jill testbeszéde nagyon független entitásként definiálja őt, aki támogatni fogja a férjét, de az eltúlzott, émelyítő imádatnak nyomát sem látni rajta.”

A beiktatási ceremónián Jill „kényelmes magabiztosságot mutatott, és úgy tűnt, nem fél finoman, de határozottan megérinteni a férjét.” – jegyezte meg a testbeszéd szakértő.

Azonkívül, hogy a testbeszédük erős kötelékre és megalapozott kapcsolatra utal, azt is tükrözi, milyen vezetőkre számíthat a személyükben az Egyesült Államok a következő években. Lehet, hogy a Biden házaspár nincs is ennek tudatában, de az, ahogy egymáshoz viszonyulnak, azt is megmutatja mennyi szeretetet és gondoskodást lesznek képesek adni másoknak, és azok, akik őket figyelik, önkéntelenül is átveszik az általuk közvetített jelzéseket.

„A testbeszédük a hiteles, valódi egymással való törődés és együttérzés érzését kelti, és azok, akik figyelik őket, és akár öntudatlanul is észreveszik ezeket a jelzéseket, felteszik maguknak a kérdést, hogy vajon ők is ilyen gondoskodásra számíthatnak a vezetőjüktől?” – mondta Gustafson a CTVNews-nak.

„Valami olyasmi fogalmazódik meg az emberekben, hogy ha valaki képes ilyen kapcsolatot ápolni a partnerével, akkor képes lehet ilyen kapcsolatot ápolni egy nagyobb közösséggel is.” – tette hozzá Gustafson.

Donna Brazile, aki több politikus kampányán is dolgozott, és gyakran reggelizett együtt a Biden házaspárral, akkoriban, amikor Joe Biden alelnök volt, a következőket mondta: „Úgy gondolom, hogy az a szeretet, amit nemcsak a felesége, de a családja iránt kimutat, segíteni fog a gyógyulásban. Mert végül is Joe Biden most 321 millió családtagot örökölt. És milyen nagyszerű alkalom ez arra, hogy valaki megmutassa nekünk, hogy kell szeretni egymást, tisztelni egymást, és hogy lehet segíteni ennek az országnak meggyógyulni.”

Nyitó fotó: Joe Biden/Instagram/Facebook