Nyugat-Európában a joghurt az egyik legkedveltebb élelmiszer. Sőt, már hazánkban is egyre gyakrabban kerül a bevásárlókosarakba.
A joghurtról számtalan jót mondhatunk. Először is finom, megunhatatlan és változatos, hiszen hétről-hétre újabb fajtái jelennek meg a boltok polcain, mindenki megtalálja fogáravalót. Erősíti az immunrendszert és segít a megfelelő koleszterinszint megtartásában. A joghurt ráadásul az emésztőrendszer egyik legjobb barátja, kalciumtartalma pedig a csontok egészségét biztosítja. És nem utolsó sorban szépít is…
Sőt, egyes joghurtok különösen a szépségápolásban játszanak szerepet. No, nem arc-, haj-, vagy testpakolásként, bár annak is kiváló. Hanem a testünk szépítő mechanizmusait indítja be.
Ezekben a szépítő tejtermékekben többek között hasznos, élő baktériumkultúrák találhatóak. Ha a joghurthoz – akár házilag is – uborkát keverünk, belsőleg is megerősíthetjük azt a hatást, amit az uborkás pakolással: a zöld zöldség kisimítja, hidratálja és tisztítja a bőrt, eltünteti a kisebb bőrhibákat. Ha már a zöldet emlegettük, a zöld tea és a joghurt kettőse is nyertes párosítás. A zöld tea antioxidásai számos betegség megelőzésében kiválóak, szervezetet élénkítő hatása pedig a bőrápolásban is alkalmazható.
Persze nemcsak az a fontos, hogy mi van az egészséges és szépítő joghurtokban, hanem az is, ami nincs. Cukor és zsír! Ma már a legtöbb diéta alapjait ezek a 0 százalékos joghurtok alkotják, hiszen elűzik az éhségérzetet.
csakcsajok.hu/Bévé