KezdőlapVilágKarjait és lábait is elveszítette az édesanya, miután megevett egy baktériummal fertőzött...

Karjait és lábait is elveszítette az édesanya, miután megevett egy baktériummal fertőzött halat

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az édesanya mind a négy végtaját elvesztette miután elfogyasztotta a nem jól elkészített halat. A kaliforniai Laura Barajas egy nagydózisú bakteriális fertőzés áldozatául esett miután elfogyasztotta a nem megfelelően hőkezelt tilápia nevezetű halat. Az eset még júliusban történt, de tragikus következményei Laura egész további életére hatással lesznek.

A 40 éves nő San Jose egyik helyi piacán szerezte be a halat, melyből családi ebédet szeretett volna készíteni – meséli Barajas egyik barátja.

A nyári lakoma után azonban szeptember 14-én életmentő műtétet kellett végrehajtaniuk az orvosoknak, de még így sem sikerült megmenteni az édesanya végtagjait. A fertőzés olyannyira súlyos mértékű volt, hogy szinte Barajas életébe került.

„Nehéz dolog ez mindannyiunk számára. Szörnyű, ami történt. És sajnos bárkivel újból megtörténhet” – nyilatkozta Anna Messina, a család barátja. „Majdnem belehalt, a lélegeztetőgépek tartották életben.”

Az egygyermekes édesanyát az orvosok azonnal mesterséges kómába helyezték, mivel a vérmérgezés mértéke már-már halálos dózisú volt.

„Az ujjai, a lábfeje és az ajka színe is már kezdett elfeketedni. A vérmérgezés következtében a veséi is felmondták a szolgálatot” – teszi hozzá Messina.

Az egészségügyi szakértők szerint a fertőzést nagy valószínűséggel a vibrio vulnificus baktérium okozta, melynek kockázataira nem rég az amerikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ is felhívta a figyelmet, ugyanis a gyengébb immunrendszerű személyek fokozott veszélynek vannak kitéve.

„Az emberek a következő módokon fertőződhetnek meg ezzel a baktériummal: vagy olyan ételt fogyasztanak, amely ezzel a baktériumtörzzsel eleve szennyezett, vagy ha egy felületi seb (legyen szó vágásról vagy tetoválás után fennmaradó hegről) olyan vízzel érintkezik, amelyben kimutatható a veszélyes baktérium” – magyarázza Dr. Natasha Spottiswoode, infektológus.

„Nagyon nagy figyelmet kell fordítani, ha a testünket valamilyen seb borítja, hiszen már egy pár másodperces érintkezésnek is komoly következményei lehetnek. Különösen az immunhiányos személyek kerüljék az effajta veszélyeket, mert figyelmetlenségük akár az életükbe is kerülhet.”

Messina egy GoFundMe oldalt is létrehozott barátnője számára, ahol szinte bárki segíthet abban, hogy az egy gyermekes édesanya kezeléséhez szükséges anyagiak biztosítva legyenek.

„A család kétségbeesve keresi a segítséget. A férjnek van egészségügyi biztosítása a munkája révén, de az még bizonytalan, hogy abból képesek lesznek-e fedezni Laura hosszú évekre szóló ellátását és kezelését. Csak úgy egyre-másra szállingóznak a kórházi számlák, ráadásul Laura állapota további költségeket von maga után, hiszen valamilyen módon majd hozzá kell szoknia az új életkörülményeihez” – összegzi Messina. Idáig az oldal segítségével 52 ezer amerikai dollár gyűlt össze, de a végső cél 150 ezer dollár.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet