Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sokszor csodálkozunk el azon, hogy mitől olyan egyenletes, makulátlan és ápolt az indiai nők arcbőre. A titok nem a méregdrága kozmetikumokban, hanem a kurkuma csodaerejében rejlik.

kurkuma_pakolas

A sárga port nálunk is könnyedén be lehet szerezni, próbáljuk ki, hogy arcbőrünk selymes és csodaszép legyen. A kávés kurkumás arcpakolást igazán könnyű elkészíteni, nem igényel nagyobb szaktudást, és mégis hatása sok kozmetikumot felülmúl.

Hozzávalók: 1 kávéskanál liszt, csapott fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál instant kávé, kis víz, hogy tejföl állagú legyen a keverék

Elkészítés: A liszt azért szükséges a keverékhez, hogy a kurkuma erős sárgás színezőanyaga ne a bőrt fogja meg, hanem a lisztet. Ha mégis úgy tűnik, hogy a pakolás után kelleténél sárgásabb a bőröd, akkor egy kis citromleves vattakoronggal dörzsöld át az arcbőröd.

A pakoláshoz a lisztet, a kurkumával, a kávéval és vízzel úgy keverd el, hogy csomómentes, krémes masszát kapjál. Az arcot és nyakat is be lehet kenni vele, kivéve a szemeket. Hagyjuk rajta állni körülbelül húsz percig, majd mossuk le. A kurkumás pakolás után erősen beindul a vérkeringés, de ez pont így van jól, hiszen beindul a kollagéntermelés és regenerálódik a bőr.

Hetente kétszer lehet alkalmazni a kávés kurkumás pakolást. Hogyha narancsbőr problémáid vannak, nyugodtan alkalmazhatod azokon a területeken is.

Vigyázat, a lisztet semmiképpen ne felejtsük ki a keverékből, hiszen komoly besárgulást okozhat a kurkuma színezéke.

Forrás: sokszinuvidek.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!