KezdőlapVilágKevin Richardson, az oroszlánsuttogó, aki együtt él a világ legveszélyesebbnek tartott ragadozóival

Kevin Richardson, az oroszlánsuttogó, aki együtt él a világ legveszélyesebbnek tartott ragadozóival

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Vannak olyan kapcsolatok, amik ellent mondanak minden szabálynak. A territoriális és félelmetesen erős oroszlánok általában nem fogadnak be embereket a falkájukba. Kevin Richardson esete éppen ezért kivételesnek számít.

Kevin Rene Richardson, akit sokan csak az oroszlánsuttogóként emlegetnek, 1974. október 8-án született a Dél-afrikai Köztársaságban, Johannesburgban. Privát rezervátumában afrikai oroszlánokkal, fekete leopárdokkal, foltos hiénákkal és csíkos hiénákkal dolgozik együtt, és gyakorlatilag együtt is él az állatokkal, minden nap részt vesz azok társas interakcióiban, sétálni viszi őket, játszik velük, simogatja őket.

Richardson zoológiát tanult az egyetemen, de ekkor még nem emlősökkel, hanem tengerbiológiával foglalkozott, és 2 év után ott is hagyta az egyetemet. Eredetileg nem gondolt arra, hogy az állatok gondozásából karriert építsen, azt hitte, ez csak amolyan hobbi lesz az életében.

22 évesen azonban egy oroszlánparkban kezdett el dolgozni idomárként, ahol gyorsan kiderült, hogy különleges érzéke van a nagymacskákhoz, és hamarosan szoros kapcsolatot épített ki két kamaszodó oroszlánkölyökkel, Tauval és Napóleonnal. Nem sokkal később a férfi eldöntötte, hogy saját rezervátumot szeretne létrehozni, ahol ezek a gyönyörű és nemes állatok biztonságos otthonra lelhetnek.

Kevin Richardson vadrezervátuma, ami 700 hektárnyi területen fekszik, leopárdok, hiénák és oroszlánok otthona. A férfi nagy kedvencei az oroszlánok, rezervátumában minden példányt kölyökkorától ismer és nevel, és azt mondja, akárcsak az embereknek, mindegyik állatnak különálló személyisége van. A rezervátumban igazi ritkaságnak számító fehér oroszlánok is vannak, amelyeknek színét egy recesszív gén okozza, és amelyek egyre ritkábbak – vadon mindössze 200 él belőlük a világon, és fogságban is csak 500 példányt tartanak számon.

A rezervátumban összesen 37 oroszlán él, ezek közül 7 ritka fehér oroszlán, és mivel egyelőre nem tudnának több állatról gondoskodni, a nőstények fogamzásgátlót kapnak. Komoly pénzügyi gondokkal küzdenek, hiszen az állatok ellátása nagyon sokba kerül, ezért Richardson dokumentumfilmek készítésével próbálja finanszírozni a projektet. Emellett a rezervátum látogatókat is fogad, így a belépőjegyek is hozzájárulnak a fenntartáshoz.

„Ez lényegében egy éltre szóló fogadalom, és nem fogom bedobni a törölközőt, csak mert van némi anyagi gondunk.” – mondja Kevin Richardson.

Richardson minden egyes állatot jól ismer a menedékhelyen, és mindegyikkel megvan a maga története. Egyik kedvence Thor, egy magányos hímoroszlán, akinek nagy szüksége van a társaságra, ezért gyakran tesz vele sétákat.

A férfi sok kritikát is kap, amiért ennyire közel merészkedik a vadállatokhoz, de ő azt mondja, egyáltalán nincs mitől tartania, hiszen ezek az állatok mellette nőttek fel, teljesen elfogadták őt, köztük soha nem esne bántódása, vadon élő példányokhoz pedig soha nem menne ennyire közel. Richardson közben családot is alapított, felesége és kisfia is vele élnek a rezervátumban.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet