KezdőlapVilágLegjobb barátok majd levelezőtársak voltak, amíg egy nap nem jött több levél

Legjobb barátok majd levelezőtársak voltak, amíg egy nap nem jött több levél

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Majdnem 30 évvel azután, hogy megérkezett az utolsó levél legjobb gyerekkori barátnőjétől és levelezőpartnerétől, Jessica Stuart visszatér Japánba, hogy megpróbálja megtalálni Fukuet, akit úgy tűnt, örökre elveszített.

Ez egy csodálatos, évtizedeken, kontinenseken és kultúrákon átívelő történet két nőről, akiknek az élete örökre egybefonódott, annak ellenére, hogy 30 éven át nem hallottak egymásról.

A kanadai Jessica Stuart 1988-ban 9 éves volt, amikor családjával együtt egy évre Japánba költözött. A szülei angolt tanítottak egy japán kisvárosban, Sakuban, Jessica és a testvére, Fiona, pedig ott jártak iskolába. Jessica szőke hajával azonnal kitűnt a tömegből, a helyiek addig még soha nem láttak senkit, akinek szőke lett volna a haja, hiszen akkoriban ők voltak az egyedüli külföldiek a környéken.

Jessica úgy érezte, senki nem akarta őt igazán megismerni, egyetlen kivétellel. Fukue és ő elválaszthatatlan barátok lettek. „Nagyon kíváncsi volt rám, és ezért én is nagyon kíváncsi lettem rá, mert annyira más volt, mint a többiek.” – emlékszik vissza Jessica.

Szoros, szinte filmbe illő barátság alakult ki köztük, ha csak tehették, együtt voltak. Olyanok voltak, mint két nővér, az őszi levelek között mókáztak, télen a hóborította fák alatt táncoltak, nyáron pedig a rizsföldeken játszottak.

„Barangoltunk a földutakon, felfedeztük az eldugott kis szentélyeket, békákat kerestünk a rizsföldeken.” – mesélte Jessica.

Furcsamód azonban mindig a szabadban, vagy Jessica családjának otthonában játszottak, Fukue csak egyetlen egyszer hívta meg barátnőjét az otthonába, akkor is csak Jessica kitartó győzködésére.

A ház látványa azonban sokkolta Jessicát, hiszen az alig volt több mint egy elhagyatott kis kunyhó a város szélén. Csak ekkor tudatosult benne, milyen nehéz körülmények között él Fukue, és azt is megértette, miért gúnyolták folyton a többiek az iskolában. A látvány annyira sokkolta, hogy mielőtt bárki megláthatta volna őt, hazaszaladt.

Ettől az epizódtól eltekintve a két lány barátsága továbbra is idilli maradt, egészen addig, míg az év végén a Stuart család haza nem költözött Kanadába. A lányok ugyan megfogadták, hogy tartani fogják a kapcsolatot, és eleinte leveleztek is egymással, de 2 év után Fukuetől nem jött több levél, és Jessica minden magyarázat nélkül elveszítette egyik legkedvesebb barátját.

Jessica most is Kanadában él, zenész lett belőle, és bár közel 30 évig nem hallott róla, soha nem felejtette el Fukuet, és végül elhatározta, hogy visszautazik Japánba, és megpróbálja felkutatni elveszett barátnőjét. Mivel a közösségi oldalakon nem bukkant semmilyen használható nyomra, ez volt az egyetlen módja annak, hogy megtalálja a lányt.

A Sakuba való visszatérés nagyon sok érzést hozott felszínre benne, bár az egykori kisváros azóta 100 ezres lakosú várossá nőtte ki magát, és az elmúlt 30 évben majdnem minden megváltozott. Jessica első útja régi iskolájukba vezetett, ahol az igazgató barátságosan fogadta, előkereste az évkönyvüket, és még Jessica és Fukue egykori iskolai dolgozatait is megtalálta, amelyet mindketten a halloweeni ünnepségről írtak. Ugyanakkor az igazgató azt is elmondta, hogy bár minden náluk végzett diák nevét és címét megőrzik, ezeket az információkat nem adhatja ki. Azt viszont megteheti, hogy ő maga próbálja meg felvenni a kapcsolatot Fukuevel, és engedélyt kér tőle.

Jessica azonban nem tudott tétlenül várni, amíg az igazgató kapcsolatba lép vele, ezért egy másik szálon folytatta a kutatást. Az évkönyv alapján megtalálta Fukue édesapjának egykori címét – ez az adat ugyan még 2000-ből származott, de még így is 11 évvel frissebb volt minden addigi információnál. A megadott címen ugyan nem jutottak eredményre, de tovább folytatták a kutatást a városházán. Itt sem adhattak ki nekik semmilyen személyes adatot, de ekkorra már híre ment a városban, hogy egy kanadai nő rég elveszett barátját keresi, Jessicát riporterek várták a városházán, és a története bekerült a helyi médiába. A sajtótájékoztatón videófelvétel is készült, és amikor a riporter megkérdezte tőle, mit szeretne üzenni Fukuenak, a könnyeivel küzdő Jessica csak annyit tudott mondani: „Meg akarlak találni.”

Nem sokkal később Jessicát felhívta valaki a városházáról azzal, hogy meg tudja adni neki Fukue testvérének telefonszámát. Egy gyors telefonhívás után pedig Fukue számát is sikerült megszereznie. A lány még mindig Sakuban élt, nagyon örült, amikor Jessica felhívta őt telefonon, és beleegyezett abba, hogy másnap személyesen is találkozzanak a régi iskolájuk melletti kávézóban. Jessica kimondhatatlanul boldog volt, ugyanakkor tartott is ettől a találkozástól, hiszen fogalma sem volt róla, hogy alakult Fukue élete. Annak idején az iskolában ő védte meg barátnőjét a gúnyolódóktól, és tartott tőle, hogy miután visszaköltözött Kanadába, a helyzet rosszabbra fordulhatott. Emellett arra is tisztán emlékezett, milyen körülmények között élt Fukue.

A találkozás végül a vártnál is jobban sikerült, a két lány azonnal megtalálta a közös hangot, és mindketten sírtak örömükben, hogy újra láthatják egymást. Mint kiderült, Jessica félelme beigazolódott, miután hazaköltözött, Fukue nehezen viselte társai bántó megjegyzéseit, és végül ki is kellett maradnia az iskolából emiatt. Ez volt az oka annak is, hogy nem írt több levelet, senkivel nem akart beszélni a történek után. Később azonban elvégezte az iskolát, és most jó állása van, férjez ment, és van két gyönyörű gyereke – tehát boldog, és teljes életet él. Jessica megismerkedett Fukue családjával is, együtt töltöttek egy csodálatos napot, és megígérték, hogy ezúttal tényleg nem veszítik szem elől egymást.

„Az, hogy újra találkozhattam Jessel 30 év után, igazi csoda, és szeretném, ha ezúttal mindent jól csinálnánk.” – mondta Fukue.

„Fukuenek olyan nehéz gyerekkora volt, és a tény, hogy most itt van, mindannak ellenére, amivel szembe kellett néznie, nagyon boldoggá tesz.” – tette hozzá Jessica.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet