KezdőlapVilág„Lemondtam a lányom 16. születésnapi buliját, mert gyalázatosan viselkedett”

„Lemondtam a lányom 16. születésnapi buliját, mert gyalázatosan viselkedett”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A gyermeknevelés talán a legnehezebb feladat, amivel egy szülőnek meg kell küzdenie. Egy önálló személyiséget megérteni, a viselkedése mögötti indokokat felismerni és megfejteni, valamint segíteni őt a helyes út megtalálásában, a jó és a rossz felismerésében, a felnőtté válásban – ez sokszor természetfeletti képességeket igényel. De mivel „csak” emberek vagyunk, meg kell találnunk a módját annak, hogy e téren is helyesen cselekedjünk.

Egy apa elismerte, hogy lemondta a lánya 16. születésnapi buliját, annak gyalázatos viselkedése miatt. A szülőt ugyanis több ízben figyelmeztették, hogy a lánya iskolai magatartása elfogadhatatlan, ezért az apa úgy döntött, azzal bünteti a lányát, hogy nem tarthatja meg a szülibuliját. Bár a közösségi média felhasználói szerint ez túl kemény fegyelmezés, a férfi kitart a döntése helyessége mellett.

A névtelenségbe burkolózó szülő a Reddit-en írta le az esetet, ahol elmesélte, hogy megegyeztek a kamasz lányával, hogy megszervezheti a partit, amennyiben nem keveredik bajba a suliban. Csakhogy a lánya az alku rá eső részét nem tartotta be, így az apának meg kellett húznia a vonalat.

„A lányom küzdött a jegyei megtartásával, és rossz társasággal lógott. Felbéreltem néhány korrepetitort, hogy segítsen néhány tantárgyban, és terapeutához jár. Otthon néha kirohan, és akkor meg kell büntetnem” – kezdte a történetet az apa.

„Megkérdezte, hogy megünnepelhetné-e a 16. születésnapját nálunk, és én azt mondtam neki, hogy nincs ellene kifogásom, amíg nem kerül bajba, és jól teljesít a matekdolgozatán. A bulit a január 14-i hétvégére terveztük, és körülbelül 10 barátja jön át. Szerdán felhívtak az iskolából, hogy becsempészett egy alkohollal teli vizes palackot, és az egyik barátját el kellett küldeni a nővérhez.

Elmentem érte, és elmondta, hogy az egyik barátja nyomást gyakorolt rá, hogy hozza be az üveget az iskolába. Öt napra iskolai felfüggesztést fog kapni. Amikor hazaértünk, elvettem tőle minden elektronikai eszközt, és csak vészhelyzetben használhatja a telefonját. Azt is megmondtam neki, hogy a születésnapi buli elmarad” – folytatta az édesapa.

Természetesen ettől a lánya „nagyon ideges lett, és elkezdett kiabálni velem, hogy én vagyok a világ legrosszabb apja. Felviharzott a szobájába, és becsapta az ajtót” – fogalmazott a szülő, aki úgy véli, az egyezség az egyezség, és minden tettnek következménye van. Egyes felhasználók azonban nem értettek egyet vele. Szerintük túl kemény volt a lányával, és más módszereket kellett volna alkalmaznia.

Mások viszont teljes mértékben igazat adtak a következetes édesapának: „Szülő vagy. És szerintem nagyon jó szülő! Szerencséje van, hogy nem rúgták ki, őszintén szólva” – írta az egyik.

Míg egy másik azt gondolta: „Adtál neki néhány feltételt, amelyek mellett a buli megtörténhetett. Megszegte az egyik feltételt, és most szembe kell néznie a következményekkel. Jó neked, hogy határokat szabtál.”

Egy harmadik pedig lehetőséget kínált a további problémák hatékonyabb megoldására: „Szerintem jó ötlet lenne, ha mindketten együtt járnátok terápiára. A végtelen akció és büntetés körforgás nem segít, ahhoz, hogy tényleg kiküszöböljétek azokat a problémákat, amik mindkettőtök viselkedésével és azok következményeivel kapcsolatos, tényleg segíthet egy szakember támogatása.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet