KezdőlapVilágLoreen nyerte a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivált

Loreen nyerte a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivált

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Szombat este tartották a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivált Liverpoolban, amelyet a svéd énekesnő, Loreen nyert, immáron másodszorra.

Izgalmas estének voltunk tanúi a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon, jobbnál jobb dalok és énekesek mutatták meg tehetségüket, a zsűri és a közönség szavazatai alapján az idei győztes a svéd Loreen lett.

A zsűri pontszámai is Loreent hozták ki győztesnek, hiszen az énekesnő Tatto című dalával 340 pontot gyűjtött, mögötte Izrael és Olaszország következett 177, illetve 176 ponttal.

A közönség szavazatai azonban felborították a zsűri sorrendjét, ám még így sem tudták ledönteni a trónról a Tattoo énekesnőjét, akinek másodjára sikerült megnyernie az Eurovíziós Dalfesztivált.

Svédország összesen 583 pontot szerzett, a második helyen pedig Finnország végzett 526 ponttal.

Ez az ország 7. győzelme, ami azt jelenti, hogy Svédország most már Írországgal közösen vezeti a legtöbb Eurovíziós Dalverseny-győzelemmel büszkélkedő listát.Ebből a 7 győzelemből kettőt Loreen szerzett Svédországnak. A 2012-es bakui versenyt az Euphoria című dallal nyerte meg.

Loreen a történelemben mindössze a második előadó, aki kétszer nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, miután Johnny Logan a 80-as években kétszer is megnyerte Írországnak a dalfesztivált.

Nézd vissza Loreen produkcióját az Eurovíziós Dalfesztiválon!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet