Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az új magazinműsorban harmadmagával ígéri az eddigi legmodernebb, legtrendibb utazási műsort. A műsor különlegessége, hogy a realityt és a magazinműsort ötvözi amolyan „tourist-reality” keretében. A garantált szórakozást a műsor állandó szereplői biztosítják, akik a maguk különböző stílusában véleményezik az egyes helyszíneket, programokat…

Az utazás a tervezés pillanatában kezdődik. Amikor elkezdünk gondolkodni azon, hogy hol pihenünk vagy töltődünk fel szabad időnkben. A tervezgetés sokak számára legélvezetesebb része a kiszemelt desztinációk előzetes megismerése, az elérhető információk felkutatása és megismerése. A hazai televíziókban jellemzően inkább olyan magazinok futnak, amelyek a nyaralás vagy a szabadidőeltöltés helyszíneire koncentrálnak. A szerkesztés nehézsége, hogy miként lehet élményt, méghozzá képileg, tévés műfajként és értékelhető élményt nyújtani, amikor a riporter(ek) a néző helyett utaznak. Nem könnyű hitelesen és megélhetően átadni azt az élményt, amit egy kiránduláskor, egy túrán érzünk. Ezt sokszor történelmi, kultúrhistóriai betétekkel próbálják megteremteni. Természetesen nem szabad lebecsülni e tájékoztatás értékét, ám megeshet, hogy az információ agyonnyomja a nézőt.

A műsor promó videója már megtekinthető:

A Túrakommandó szerkesztési elvei bevallottan azokat az utakat, szerkesztési és riporteri technikákat keresi, amellyel egy új típusú műsor alakítható ki. Figyelembe véve a napjainkban legsikeresebb tévés formátumait, a reality, a magazin és a szappanoperák hangütését próbáljuk visszahozni egy hangsúlyozottan civil, tehát nem a tévében megszokott fegyelmezett kommunikációs stílusban. Természetesen ez a stílus is nagyon sok elemzést, és visszacsatolást igényel, hogy tudatosan lehessünk ösztönösek a képernyőn. Az is újdonság, hogy egy hangsúlyozottan eltérő személyiségekből álló baráti csapat éli meg a kalandokat, mindenki a saját habitusa és hangulata szerint kommentálja, éli meg a történéseket. Ezek révén – elképzeléseink szerint – maga a csoport, a közösen, de eltérő módon megélt élmény válik a legfontosabb tartópillérévé a műsornak.

A sztárvendégek, – különösen, ha kimozdíthatók saját biztonsági zónájukból, emberi reakciókkal közelebb hozhatók a nézőhöz – ugyancsak fontos részei lesznek a műsoroknak.

Ugyancsak kulcsfontosságú eleme a műsornak, hogy nem a készítők kívánnak a nézők helyett nyaralni, hanem olyan, megfizethető lehetőségeket szeretnénk bemutatni, amelyek bárki számára elérhetőek.

A műsor célja szórakoztatva informálni és ajánlani – olyan lehetőségeket, melyek bárki által elérhetőek! Emellett az utazásra-vágyók felkészítése és befolyásolása, valamint egy olyan jóindulatú tudatformálás, melynek eredményeként a mostani, összesen alig két tucat belföldi célállomás-kínálat legalább a duplájára bővül.

A „Túrakommandó” csapatáról
„Csapatunk évek óta azzal foglalkozik, hogy vállalati kisebb nagyobb csoportoknak szervezünk emlékezetes túrát. Ahhoz, hogy egy ilyen rendezvényt sikerre vigyünk, nemcsak szükséges az ország megfelelő ismerete, az újdonságok állandó megkeresése, de elengedhetetlen az is, hogy felmérjük, hogy az egyes embertípusoknak milyen túrát, kikapcsolódást ajánljunk. Munkáknak köszönhetően, közel 20 cég állandó programszervezői vagyunk, akik új ötletekért mindig hozzánk fordulnak. S mi kell a jó túrához? Megfelelő szálláshely, finom ételek, izgalmas programok, jó túravezető, no és persze mindehhez kiváló hangulat.”

Magony Szilvia: „Szilva”
Egykori szépségkirálynő, a csapat „tyúkanyója”.. Teherbíró, sportos alkat, nyitott az új programlehetőségekre, viszont tériszonya és egyes állatoktól való félelme sok mindentől visszariasztja. Az extrém sportokat sem neki találták ki..A csapat lelke, örök szervezője. Ő az, aki mindenre gondol és akire bármit rábízhatunk. Pedáns, szorgalmas… – és aggódó természet. A csapat józan esze.

Kosztyu Marianna: „Manya”
Személyiségében igazi „művész lélek” aki a kultúrára, az igényes szórakozásra, valamint a minőségi konyhára vágyó „turista”. Imádja a kényeztető programokat, a wellnesst, valamint a művészetet. Szabadidejében vitorlázik, golfozik és szereti a jó borokat – no és persze a hazai pálinkát. Ha kreativitásról és kulturálódásról van szó, egyértelműen ő van a dologban. Egyénien áll a programokhoz, vidám jelenség, amolyan franciás egyéniség, kicsit mindig két lábbal a föld felett….

Magony Péter: „ Petya”
Egy igazi sportember, aki imádja az aktív turizmust. Hobbija a kerékpározás, a futás, valamint a kenuzás és minden extrémsport. Szeret kirándulni, imádja a hazai – sokszor „egészségtelenebb” konyhát, valamint nyitott az extrém programokra és sportokra. Szabadidejében barista, a kávékülönlegességek szakértője. Petya egy amolyan „srác a szomszédból” – kedves, nyíltszívű, jólelkű és hihetetlen a türelme – még a két lányhoz is.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!