KezdőlapVilágMegan Montgomery tragikus története a családon belüli erőszak tipikus példája

Megan Montgomery tragikus története a családon belüli erőszak tipikus példája

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Megan Montgomerynek látszólag tökéletes élete és házassága volt, legalábbis a közösségi oldalak tanúsága alapján. Valójában azonban bántalmazó kapcsolatban élt a férjével, aki rendőrként dolgozott, és végül családon belüli erőszak áldozata lett, amikor a férfi agyonlőtte egy parkolóban. Megan Montgomery tragikus története megmutatja, hogy is néz ki valójában a családon belüli erőszak.

Megan 2017 júliusában ismerte meg Jason McIntosh-t, és a következő év februárjában összeházasodtak. Az első incidensre nem sokkal az esküvőjük után került sor – február 23-án a férfit letartóztatták, miután egy veszekedés során karon lőtte a feleségét, de nem sokkal később ki is engedték.

10 hónappal később, december 1-jén, Jason McIntosh megölte a feleségét egy parkolóban. Megan mindent megpróbált, hogy megvédje magát, több rendőrségi feljelentést is tett, távoltartási végzést kért, de hiába.

Megan a gyilkosság estéjén barátokkal szórakozott, amikor a férje, akitől akkor már válófélben volt, odament a baráti társaság asztalához, a felesége nyakára és vállára tette a kezét, és azt mondta, menjen ki vele az épületből.

A baráti társaság egyik tagja később megosztott egy bejegyzést a Facebookon, amiben beszámolt a történtekről, és azt írta, bár Megan arcán egyértelműen félelem tükröződött, mégis a férjével tartott, a férfi pedig a parkolóban lelőtte őt.

Megan önként ment vele, de valószínűleg csak azért, mert úgy érezte, nincs más választása. A férfi állítólag már korábban is fenyegetőzött tömeges erőszakkal, és a nő talán csak meg akarta védeni azokat, akikkel együtt volt, vagy úgy érezte, nagyobb baj származhat abból, ha nem megy a férjével.

A Feminist News a Facebookon is megosztotta Megan történetét, és a pár esküvői képe mellé, amin mindketten boldogan mosolyognak, a következő képaláírást mellékelték: „Ez a családon belüli erőszak arca.”

A bejegyzéshez számtalan hozzászólás érkezett, és rengeteg nő osztotta meg a saját, hasonló tapasztalatait. A hozzászólók mind arról számoltak be, hogy a párjuk, elhitette velük, hogy a bántalmazás tulajdonképpen az ő hibájuk, és sok esetben elérték, hogy megkérdőjelezzék a saját gondolataikat, tapasztalataikat.

Ez a dinamika nagyon gyakori a bántalmazó kapcsolatokban – az érzelmi manipuláció, az önbecsülés rombolása, a félelem és a szégyenérzet kialakítása a bántalmazó fél módszerei, aminek a segítségével kontrollálni tudja a helyzetet.

Megan Montgomery tragikus története felhívja a figyelmet arra, hogy a családon belüli erőszak a legtöbb esetben a színfalak mögött, a normalitás álarca mögött történik, és arra, hogy az igazságszolgáltatási rendszer sokszor kudarcot vall az áldozatok megvédésében.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet