KezdőlapVilág„Megbántam, hogy elváltam a feleségemtől - most, hogy egyedül vagyok, minden sokkal...

„Megbántam, hogy elváltam a feleségemtől – most, hogy egyedül vagyok, minden sokkal nehezebb”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Emberi természetünkből fakad, hogy akkor döbbenünk rá általában, mit birtokoltunk, amikor elveszítjük. Egy kisgyermekes édesapa bevallotta, végre megérti, mennyit tett érte a felesége, csakhogy erre a válásuk után jött rá. Azóta mindent más fényben lát, és azt remélte, kibékülhetnek és újrakezdhetik, de a nő boldogabb nélküle.

Az exférj most már szörnyen bánja, hogy elvált a feleségétől, és azt is elárulta, sokkal nehezebb az élete, mióta egyedülálló apa. És bár azzal a céllal osztotta meg a bánatát a közösségi médiában, hogy talán tippeket kap, hogyan hozhatná helyre a hibáját, a felhasználók kevés szánalmat tanúsítottak az irányába.

A férfi elmesélte, egy 14 hónapos kisfiuk van a volt feleségével. „Miután megszületett, a házasságunk szétesett. Azt mondta, hogy nem húztam bele a gyereknevelésbe és a házimunkába, ugyanakkor elvárta, hogy tudjam, mit kell tennem anélkül, hogy ő szólt volna. Rossz volt. Sokat veszekedtünk, és végül azt mondtam neki, hogy nélkülem sokkal nehezebb lesz az élete. Nagyon elcsendesedett, és azt hittem, ezzel vége a vitának” – fogalmazott a férfi.

Csakhogy épp az ellenkező reakciót váltotta ki a nőből: „Elváltunk. Külön élünk, mindketten új lakást kaptunk. Ami a fiunkat illeti, az államunkban az a törvény, hogy 50/50 az alapértelmezett felügyeleti jog. Ez automatikus, hacsak az egyik szülő nem bizonyítja a másik szülő elhanyagolását. Nekünk ez nem áll fenn, így mindkét ügyvédünk tanácsára megosztjuk az időt, és váltakozó heteket tartunk, amióta külön élünk. Általában hétfőnként váltjuk egymást a bölcsődei felvétellel és elvitellel” – folytatta az apa.

A férfi bevallotta, mindig is tudta, hogy nem könnyű egyedül gyermeket nevelni, hogy fogalma sem volt róla, hogy élesben ennyire nehéz.

„Ez az a pont, ahol rájövök, hogy mennyire elszúrtam, mert fuldoklom. Azokon a heteken, amikor nálam van a fiam, semmit sem tudok elvégezni, és a munkahelyemen is alig tudok működni, mert annyira kimerült vagyok. Az egész hetet, amikor nincs nálam, azzal töltöm, hogy bepótoljam a lemaradásomat, és még csak el sem tudok végezni mindent. A lakásomban rendetlenség van, és alig tudok lépést tartani a megbízásokkal és a házimunkával. Ez szívás. Rájöttem, hogy elszúrtam, mert azt hittem, mivel nekem is nehéz időszakom van, a feleségemnek is az lesz, így lefújhatjuk a válást, és dolgozhatunk a dolgokon. De ő nem akarja. Azt mondja, nélkülem könnyebb az élete, ő pont az ellentétem, és látszólag mindent jól tud tartani. Azt mondja, hogy már nem kimerült, mert rájött, könnyebb egy emberről gondoskodnia 2 helyett” – írta a volt férj.

Bevallotta, most már tudja, hogy sokkal jobb társnak kellett volna lennie, és gyűlöli magát azért, hogy ennyire ostoba volt. Kérhetné, hogy a gyerek kevesebbet legyen nála, de akkor gyermektartást kellene fizetnie, amit a jelenlegi bérével nem engedhet meg magának. Így patthelyzetben van, amit saját magának köszönhet.

Bár megnyitotta a szívét a közösségi platform felhasználói előtt, azok cserében még több szemrehányást tettek a férfinak, és lehordták őt az elvei, a felfogása és a hozzáállása miatt.

Az egyik ezt írta: „Most sem azért akarod visszakapni a feleséged, mert szereted őt és hiányzik neked, hanem azért, mert nem tudod, hogyan működj felnőttként anélkül, hogy egy anyuka mondja meg, mit és mikor csinálj”. Erre egy másik is rátett egy lapáttal: „nem tudtad, mit csinálj, ha nem mondja meg neked? A nők sem úgy születnek, hogy tudják, hogyan kell szülőnek lenni! Nekünk is csak próba és tévedés az egész. Én is otthagytalak volna. Jó neki!”

„Szerintem még mindig nem érted egészen. A káosz, amit átélsz? Ez volt a feleséged 24/7 tapasztalata, amikor még házasok voltatok. Valójában több volt a munka, ha két felnőttről + a babáról gondoskodott. Sehol nem ismered el a tényleges problémát, ami a váláshoz vezetett, csak úgy hangzik, mintha pánikolnál. Azért állítja a feleséged, hogy könnyebb a helyzet, mert most minden 50/50. És ha visszafogadna, újra 100%-ban rá hárítanád a szülői feladatokat. Menj el terápiára, olvass el néhány szülői könyvet, és kezdj el valami mást csinálni. Ez az egyetlen út előre” – javasolta egy harmadik.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet