Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Menhaz Zaman tökéletes fiúgyermek volt, ragyogó kilátásokkal a jövőjére nézve. A családja büszke volt rá, sosem okozott számukra csalódást. De ahogyan teltek az évek, az egykori aranyifjú olyan titkot őrzött, mely végül gyilkosságra késztette őt.

Menhaz szülei szuperlatívuszokban beszéltek a fiukról. Büszkén dicsekedték el, hogy az akkor 23 éves fiatalember számára mindig a családja az első. Ráadásul okos, szorgalmas fiú, mérnöknek tanul, és nemsokára megszerzi a diplomát, amely által csodás karrier nyílik meg előtte. Az ismerőseik és barátaik csak álmodoztak arról, bárcsak nekik is ilyen mintagyerekük lenne.

Menhaz a szüleivel, a húgával és a nagymamájával lakott, Ontarióban. A gyökereik Bangladesig nyúlnak vissza, ahonnan Kanadába imigráltak, egy jobb élet reményében. A család számára mindig is fontosak voltak a hagyományaik és a származásuk, ezért ennek tükrében nevelték a gyermekeiket. A kemény munka alapja volt a létezésüknek – erre tanították már kiskoruk óta a csemetéiket.

A fiú élete azonban, valahol a tinédzserévek alatt, kisiklott. Kettős életet élt, és esze ágában nem volt lediplomázni. Mi több, el sem kezdte az egyetemet, mint ahogyan azt a szülei tudták. Egy helyi kollégiumba iratkozott, ahonnan gyorsan kibukott. Minderről a család semmit nem tudott, hiszen Zaman minden reggel hátizsákkal és laptoppal hagyta el a házat, mint egy szorgalmas tanuló.

Kezdetben valóban a kampuszra ment, de csak a látszat kedvéért. Az épület egyik eldugott zugában videójátékozott, mely tevékenységnek igazi megszállottja volt. Egy virtuális világban élt, melyben sikereket halmozott. Mindeközben otthon továbbra is a mintagyerek szerepét játszotta.

2019-ben azonban eljött a játszma vége. A szülei már izgatottan várták a diplomaosztó napját, a fiú pedig tudta, hogy csak napok kérdése, és a titkáról lehull a lepel. Három év állt a rendelkezésére, hogy kitalálja a megoldást. Pokoli tervet forgatott a fejében, melyet gyakorlatba is ültetett.

Egyesével gyilkolta meg a családtagjait: az édesanyjával kezdte, akit hidegvérrel késelt halálra. Majd ugyanezt tette a nagyanyjával is. Míg a húga hazaért a munkából, Zaman videójátékkal és alvással ütötte el az időt. Aztán vele is végzett. Az apa éjfél körül tért haza – ő volt az utolsó a fiatalember fekete listáján.

Miután végrehajtotta a tervét, Menhaz nyugodtan beült a laptopja elé, és eldicsekedte az online barátainak: „meggyilkoltam a családomat”. Persze a srácok azt gondolták, csak tréfál, és feltűnést akar kelteni, de a fiú fényképeket küldött, és még egy szelfit is posztolt a gyilkos fegyverrel. A barátai azonnal értesítették a hatóságokat, ám csak egy felhasználónevet tudtak Zamanról, meg azt, hogy Kanadában él, így nem sok hasznos infóval szolgálhattak a rendőrségnek.

Végül az IP-címe buktatta le a gyilkost. Menhazt azonnal letartóztatták, és életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, melyből 40 évet kötelező módon le kell töltenie. Zaman most 24, ami azt jelenti, 64 éves korában lesz először alkalma szabadulni. A fiú a bíróságon sem aggódta túl a helyzetét: bevallotta a tettét, és annak minden előzményét, részletét. Ugyanakkor bocsánatot kért azoktól, akik ismerték a családját, ám a gyilkosságot nem bánta meg. Mindezt azért, hogy a szeretteinek sose kelljen megtudnia az igazságot…Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!