Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az indiai jógi, aki azt állította, hogy az utóbbi 8 évtizedben egyáltalán nem vett magához sem táplálékot sem vizet, és aki több orvosi tanulmány alanyául szolgált, május 26-án, kedden halt meg, jelentette be az egyik szomszédja. A jógi 90 éves volt.

Az aszketikus életmódot folytató Prahlad Jani, akinek hosszú haja volt, és orrgyűrűt viselt, akárcsak a hindu istennők, a nyugat-indiai Gudzsarát államból, Charada falujából származott, és azt állította, hogy 11 éves kora óta nem fogyasztott sem ételt sem vizet.

„Kedd reggel halt meg az otthonában, öregség miatt” – mondta Sheetal Chaudhary, a jógi egyik szomszédja.

Prahlad Jani azt állította, hogy még gyerekkorában megáldotta egy istennő, ennek köszönheti különleges képességeit.

„Életelixírt kapok a szájpadlásomon található lyukon keresztül, ez teszi lehetővé számomra, hogy étel és ital nélkül éljek” – mondta 2003-ban az AFP hírügynökségnek.

Kétszer is megfigyelés alatt tartották orvosok

A hatóságok nem tudják igazolni, hogy a jógi az elmúlt 80 évben valóban étel és víz nélkül élt vagy sem. Az orvosok pedig elképzelhetetlennek tartották, hogy az emberi test kibírna egy ilyen hosszú böjtöt.

A jógi aszketizmusa, amelynek köszönhetően hívőket is sikerült szereznie, felkeltette a tudósok érdeklődését. Indiai orvosok egy csapata két alkalommal is megfigyelés alatt tartotta őt, 2003-ban, majd 2010-ben.

A második vizsgálat során, amikor két hétig folyamatosan kamerákkal figyelték, az orvosok megdöbbenve tapasztalták, hogy a jógi valóban nem evett, nem ivott, és se vizelete se széklete nem volt.

„Ez a jelenség továbbra is rejtély marad a számunkra” – mondta a megfigyelést végző orvosok egyike, egy neurológus.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!