KezdőlapBulvárMegjelent a saját temetésén a nő, hogy lebuktassa a férjét, aki bérgyilkost...

Megjelent a saját temetésén a nő, hogy lebuktassa a férjét, aki bérgyilkost fogadott, hogy megölje a nőt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A férfit végül 9 év börtönre ítélték gyilkossági kísérletért és gyilkosságra irányuló összeesküvésért.

Tény, hogy ahhoz, hogy egy házasság működjön, rengeteg munkára van szükség, különben minden összeomlik, akár egy kártyavár. A dolgok néha elmérgesedhetnek, és a felek úgy érezhetik, egyszerűbb lenne megszabadulni egymástól, de a konfliktusok kezelésére általában létezik békés megoldás. Egy férfi azonban drasztikus megoldáshoz folyamodott, és úgy döntött, végleg megszabadul feleségétől.

A közép-afrikai Kongóból származó férj úgy gondolta, büntetlenül megöletheti a feleségét, és ezzel örökre megszabadulhat tőle.

Noela Rukundo túlélte az országában dúló polgárháborút, és egy jobb jövő reményében elmenekült onnan. A nő Ausztráliába került, és itt ismerkedett meg férjével, Balenga Kalalával. A férfi nemrég menekült Ausztráliába Kongóból, és mindkettőjüket ugyanaz a szociális munkás segítette, hogy megtalálják a helyüket az országban. Mivel Kalala már tudott angolul, a szociális munkás gyakran felkérte őt, hogy tolmácsoljon a szuahéli nyelven beszélő Rukundo számára.

Hamarosan egymásba szerettek, összeházasodtak, és három gyerekük született. A nő csak ekkor ismerte meg igazán Kalalát. „Tudtam, hogy erőszakos ember. De nem hittem volna, hogy képes lenne megölni” – mondta.

2015-ben, amikor már körülbelül 10 éve voltak házasok, a nőnek vissza kellett mennie Burundiba mostohaanyja temetésére. Amikor a temetés után visszament a szállodába, a férje felhívta telefonon, és azt mondta neki, menjen ki a friss levegőre. De ahogy a nő kilépett az ajtón, tudta, hogy baj van.

„Kinyitottam a kaput, és láttam, hogy egy férfi közeledik felém. Aztán fegyvert fogott rám. Azt mondta: Ne kiabálj! Ha kiabálni kezdesz, lelőlek. Engem elkapnak, de te addigra már halott leszel” – emlékezett vissza a nő, aki félelmében pontosan azt tette, amit mondtak neki. Bekötötték a szemét, és beültették egy autóba. Körülbelül 30 perc után az autó megállt, Rukundót pedig belökdösték egy épületbe, és egy székhez kötözték.

„Azt kérdezték tőlem, mit tettem, amiért az a férfi fizetett nekik, hogy megöljenek? Amikor mondtam, hogy nem értem, miről beszélnek, azt felelték: A főnök azt mondta, Balenga azért küldött, hogy megöljünk. Erre azt feleltem, hogy ez hazugság, de csak kinevettek, és azt mondták, ostoba vagyok” – mesélte a nő.

Ezután az elrablói felhívtak valakit, és kihangosították a telefont, a nő pedig a férje hangjára ismert a vonal másik végén, aki azt mondta: „Öljétek meg.” Rukundo ekkor elájult. Szerencséje volt, mert az emberrablók, akiket a férje felbérelt, nem voltak hajlandók nőket és gyerekeket ölni. De megtartották a férje pénzét, és azt mondták neki, hogy meghalt.

Két nap elteltével szabadon engedték a nőt az út szélén, miután adtak neki egy mobiltelefont, a Kalalával folytatott beszélgetéseik hangfelvételét és nyugtát 7 ezer ausztrál dollár átvételéről, amit állítólag fizetségként kaptak.

„Csak azt szeretnénk, ha visszamennél, és elmondanád más, hozzád hasonló nőknek, hogy mi történt” – mondták a férfiak Rukundónak, mielőtt elhajtottak. Bár a nő nyilvánvalóan nagy megrázkódtatást élt át, életben volt, és segítséget kért a nagykövetségen, hogy visszatérhessen Ausztráliába, ahol a férje azt mondta a szomszédoknak és ismerősöknek, hogy a felesége meghalt egy balesetben.

A nő ezután elment a saját temetésére, és amikor megpillantotta a férjét, kiszállt az autóból. A férfi rémületében felkiáltott: „A szemem csal? Vagy szellemet látok?” – idézte fel Rukundo.

„Meglepetés! Még mindig élek!” – válaszolta a nő. Kalala kezdetben tagadta, hogy köze lett volna a dologhoz, de később mindent bevallott. „Néha az ördög megszállhat valakit, és ráveheti, hogy tegyen meg valamit, de miután megtette, elkezd gondolkodni azon, miért is tette” – mondta a férfi, miközben könyörgött a feleségének, hogy bocsásson meg neki. Állítólag azért bérelte fel a bérgyilkosokat, mert azt hitte, a felesége el akarja hagyni őt egy másik férfiért.

Végül 9 év börtönre ítélték gyilkossági kísérletért és gyilkosságra irányuló összeesküvésért. Rukundo a történtek ellenére sem bizonytalanodott el. „Talpra fogok állni, mint egy igazi erős nő. A múltam már nem számít. Most új életet kezdek” – mondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet