KezdőlapVilágMegrendezte a saját halálát, hogy börtönbe juttassa a feleségét, aki meg akarta...

Megrendezte a saját halálát, hogy börtönbe juttassa a feleségét, aki meg akarta őt öletni

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ramon Sosa megdöbbent, amikor megtudta, hogy felesége, Maria ‘Lulu’ Sosa, a halálát akarta.

Ramon Sosa, aki korábban profi ökölvívó volt, soha nem gondolta volna, hogy egy napon el kell játszania a saját halálát, hogy megmentse az életét valakitől, akit mindennél jobban szeretett. A texasi Houstonból származó férfi megdöbbent, amikor megtudta, hogy felesége, Maria ‘Lulu’ Sosa, a halálát akarta.

Ramon így nyilatkozott arról a pillanatról, amikor tudomást szerzett felesége sötét terveiről: „Azok a pillanatok, amikor először hallottam, hogy Lulu meg akar öletni, szürreálisak voltak. A szavak egy másodperc töredékéig ott lógtak a levegőben, és ahogy elkezdtem feldolgozni az üzenetet, egyesével ülepedtek le az agyamban.”

A The Sun szerint a pár nehéz időszakon volt túl, de Ramon soha nem gondolta volna, hogy a felesége ennyire gyűlöli őt. Lulu 1500 fontot fizetett egy bérgyilkosnak, és meg is úszta volna a bűncselekményt, ha a férfi, akit felbérelt, nem Ramon egyik barátja lett volna. Szerencsétlenségére azonban Gustavo – egy egykori bandatag – és Ramon barátok voltak, és amint a kiszemelt bérgyilkos tudomást szerzett Lulu kegyetlen szándékairól, figyelmeztette barátját.

„Ettől a ponttól kezdve rengeteg gondolat megfordult a fejemben. Mintha a szinapszisaim lángra kaptak volna! Természetesen felmerült bennem a kétség. Eleinte nem akartam elhinni. Amikor végre megértettem, hogy ez a valóság, dühös, szomorú és zavart lettem; érzelmek egész sorozata kavargott bennem, és mindegyik küzdött a másikkal hogy végül az legyen a domináns érzés.” – mondta Ramon.

Bár már ismerte felesége szándékait, Ramon mégis úgy döntött, hogy továbbra is egy fedél alatt marad vele, nehogy a nő gyanakodni kezdjen, és megsejtse, hogy tud valamit.

„Aztán hirtelen rádöbbentem, hogy még mindig egy fedél alatt élek azzal az emberrel, aki a halálomat tervezi. Igen, az ellenség mellett aludtam, és az egyik szemem mindig nyitva volt, miközben igyekeztem a lehető „legnormálisabban” viselkedni, hogy Lulu továbbra is kitartson a terve mellett.” – mondta a férfi, hozzátéve, hogy ez volt az egyetlen módja annak, hogy „tetten érje” a nőt. Amikor Gustavo legközelebb találkozott Luluval, mikrofont rejtett a ruhája alá, hogy rögzítse a beszélgetésüket.

Bár a hangfelvétel terhelő bizonyítékot szolgáltatott a rendőrségnek, még mindig nem volt elég ahhoz, hogy ténylegesen megvádolhassák a nőt. Így azt javasolták Ramonnak, játssza el a saját halálát egy fénykép erejéig. Az FBI és a Texas Rangers segítségével Ramon 2015-ben meg is rendezte a jelenetet: a képen a földön fekszik, és halottnak tetteti magát egy lőtt sebbel a halántékán.

„Még mindig emlékszem, mire gondoltam, miközben a képhez pózoltam. A gyerekeimre és a szüleimre gondoltam, arra, hogy min mehetnek keresztül, valahányszor meglátják azt a borzalmas képet. A lányom, Mia, még mindig csak nehezen tud ránézni arra a képre. Tudja, hogy az egészet csak megrendeztük, de arra emlékezteti őt, hogy mindez valóban megtörténhetett volna, ha a dolgok Lulu elképzelése szerint alakulnak.” – mondta Ramon, akinek 3 gyereke van az előző házasságából.

Ezután egy magát bérgyilkosnak kiadó ügynök megmutatta Lulunak a képet. „Lulu nevetett, amikor a beépített ügynök megmutatta neki a képet. Még arra is vette a bátorságot, hogy megkérdezze tőle, valóban meghaltam-e, vagy felállok a földről.” – emlékszik vissza Ramon. A hatóságoknak így már elég bizonyítékuk volt a nő ellen, és letartóztatták őt. 2016 októberében 20 év börtönre ítélték, miután bűnösnek vallotta magát a texasi Conroe-i kerületi bíróságon gyilkosságra való felbujtás vádjában.

„Soha, egyetlen pillanatig sem gondoltam volna, hogy Lulu meg akarhat ölni.” – ismerte be a férfi. „A válásunk nagyon nehéz és vitákkal teli volt, de a gyilkosság gondolata soha meg sem fordult a fejemben. Utólag már látom, hogy nemcsak, hogy meg akart ölni, de már egy jó ideje azt tervezte, hogy tönkreteszi az életemet, amiért olyan keményen megdolgoztam.” Három évvel azután, hogy megmenekült a haláltól, Ramon annak szentelte az életét, hogy segítsen a családon belüli erőszak áldozatainak, és nyilvános előadásokat tart ebben a témában. Még egy könyvet is kiadott, amelyben az általa átélt borzalmakról számol be.

„Remélem, hogy a könyvem segít minden olyan férfinak és nőnek, aki erőszakos kapcsolatba keveredett, hogy megtalálja a bátorságot, felszólaljon, és segítséget kérjen.” – mondta Ramon, felszólítva az embereket, hogy soha ne hagyják figyelmen kívül a családon belüli erőszakot.

„Legyen szó testi, szellemi vagy érzelmi bántalmazásról …, azonnal kérjenek segítséget. Én szerencsés voltam, hogy túléltem egy bántalmazó kapcsolatot. Lulu hónapokig próbálta tönkretenni az életemet. Amikor pedig a tervei nem váltak be, úgy döntött, megölet engem. Annak szenteltem az életemet, hogy nyilvános előadásokat tartsak a családon belüli erőszak áldozatainak védelmében.”

„A férfiak nem szívesen jelentkeznek és jelentik a családon belüli erőszakot a hatóságoknak, a szégyen, félelem és a megbélyegzés miatt. Éppen ezért használok fel minden rendelkezésemre álló platformot, hogy eljuttassam az üzenetemet minden olyan férfihoz, aki családon belüli erőszak áldozata. Nem vagy egyedül.” – tette hozzá Ramon.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet