KezdőlapVilág„Megtaláltuk a tökéletes babanevet - de ez egy olyan név, amit kutyáknak...

„Megtaláltuk a tökéletes babanevet – de ez egy olyan név, amit kutyáknak is gyakran adnak”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy leendő apuka megosztotta aggodalmait a névvel kapcsolatban, amit születendő fia számára választottak a feleségével, mivel időközben eszébe jutott, hogy ez egyben egy gyakori kutyanév is, és nem akarja, hogy az emberek azt gondolják, egy kutyáról nevezte el a gyerekét.

A tökéletes név kiválasztása nehéz feladat, és a szülőknek sok szempontot figyelembe kell venniük a döntés során, hiszen olyan nevet kell választaniuk, amit a gyerekük egész életében magabiztosan viselhet.

Egy leendő édesapa a Reddit-en számolt be arról, hogy bár azt hitte, feleségével megtalálták a tökéletes nevet, később elbizonytalanodott ezzel kapcsolatban, mivel ez egyben egy gyakori kutyanév is, és most nem tudja, mit tegyen, ezért a fórum felhasználóinak tanácsát kérte.

„A feleségemnek és nekem tetszik a Max, esetleg a Maximus név. Azért szeretjük, mert szerintünk ez egy erős név, ráadásul rövid, könnyű leírni és kiejteni, és szerintem jól passzol a vezetéknevemhez. Csakhogy ez a leggyakoribb név, amit kan kutyáknak adnak” – írta.

„Ez egyben… a saját gyerekkori kutyám neve is. Nem úgy történt, hogy eszembe jutott a gyerekkori kutyám, és arra gondoltam, szép ez a név, talán így nevezem el a fiamat is. Valójában a feleségem volt az, aki először javasolta a nevet, és ő nem tudta (vagy legalábbis elfelejtette) a gyerekkori kutyám nevét” – folytatta a férfi.

Azt is kiemelte, hogy nem az zavarja, hogy a fiának ugyanaz lesz a neve, mint a gyerekkori kutyájának, inkább attól tart, hogy a családja azt hiszi majd, tényleg a kutyáról nevezte el a gyereket. De közben az is felmerült benne, hogy a jövőben esetleg a fia barátainak is lehet Max nevű kutyájuk, ami szintén furcsa helyzeteket teremthet.

Leginkább azonban a családja véleménye aggasztja a leendő édesapát.

„A fő aggodalmam az, hogy a családon belül azok az emberek, akik emlékeznek a gyerekkori kutyámra, azt fogják hinni, hogy a fiamat a kutyámról neveztem el. Azt gyanítom, hogy ezt fogják gondolni, vagy mondani egymásnak, még akkor is, ha elmondom nekik, hogy ez nem így van. Butaság emiatt aggódni? Azt hiszem, részben azért hajlok inkább a Maximus felé, hogy egy kis távolságot teremtsek a fiam lehetséges neve és a gyerekkori kutyám neve között” – írta.

A fórum felhasználói azonban megnyugtatták a férfit, hogy a választott név teljesen normális, és nincs miért aggódnia.

„Szerintem a Max tökéletesen rendben van. Ez nem olyan, mintha Buddynak vagy Bearnek neveznéd el a gyerekedet” – írta az egyik válaszadó, egy másik pedig hozzátette: „Szeretem a Max nevet. Nekem is volt egy Max nevű kutyám gyerekkoromban, és még mindig ez az első név a listámon, ha valaha fiam születik.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet