KezdőlapVilág„Ne ítéljetek el” - felmondott a 28 éves tanárnő, hogy otthonülő barátnő...

„Ne ítéljetek el” – felmondott a 28 éves tanárnő, hogy otthonülő barátnő lehessen

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sokan néznek ferde szemekkel azokra a nőkre, akik otthagyják az állásukat azért, hogy a családjuknak vagy a párjuknak szenteljék az életüket. Mivel ezeknek a hölgyeknek nincs saját jövedelmük, így gyakorlatilag a partnerük pénzét használják azért, hogy mindennapi szükségleteiket fedezzék. Van, akinek a büszkesége ezt nem viseli el. Viszont olyan párok is vannak, akiknél ez teljesen rendben van, és működik: a pasi nem zsémbel a nő költekezése miatt, a nő pedig nem érzi, hogy kiszolgáltatott lenne, amiért más pénzéhez kell nyúlnia.

A 28 éves Summer Hawkins nem habozott, amikor a 27 esztendős ingatlanmogul párja, Biggs Chris arra kérte, költözzön hozzá. A férfi több száz mérföldre lakott, így a nőnek ott kellett hagynia az általános iskolai állását, hogy együtt élhessenek. Summer most otthonülő barátnő (Stay-At-Home-Girlfriend – SAHG), és maximálisan kiélvezi a stresszmentes életét, amit a TikTok-on is „reklámoz”.

A SAHG-ként emlegetett egyre népszerűbb „állás” „munkaköri leírása”, hogy a barátnőknek mindössze ennyi dolguk van: gondoskodni a párjukról és az otthonukról, miközben formában tartják magukat. A közösségi médiában is aktívan tevékenykednek, a bejegyzéseik pedig nézők ezreit vonzza magához, megosztva a véleményeket. Az, hogy egy nő anyaként, háziasszonyként otthon marad, nem újdonság. De egy otthonülő barátnő esetében se gyűrű, se baba nincs kilátásban.

Az „otthonülő barátnő-szakmát” párkapcsolati szakértők is elemzik. Egyikük, Anna Williamson, a következőket állapítja meg ezzel kapcsolatban: „A felszínen boldogságnak tűnik. De ez a hatalmi harcok potenciális táptalaja. Semmi baj nincs azzal, ha csak az egyik partner dolgozik, de mindkettőjük számára mindenkor tisztánlátásra, tiszteletre és függetlenségre van szükség”.

Azt tanácsolja az otthonülő barátnőknek, hogy saját szerepeket alakítsanak ki maguknak, amitől hosszútávon megbecsültnek érezhetik magukat, és így elkerülhetik a társfüggőséget és a pénzügyi kiszolgáltatottságot. „A saját kereset hiánya sokkal nehezebbé teheti ezeknek a nőknek, hogy kilépjenek a kapcsolatból” – fogalmazott a szakértő.

„Ne ítéljetek el” - felmondott a 28 éves tanárnő, hogy otthonülő barátnő lehessen

Summernek eddig beválik az új élete Biggs Chris mellett, aki egyébként a Love Island hatodik évadából lehet ismerős. Szereti, hogy gondoskodhat a párjáról, és kedveskedhet neki. Egy Tik-Tok videóban részletesen mesél arról, milyen nyugodtak így a mindennapjai. Bár a beszámolója alapján inkább tűnik bejárónőnek, semmint barátnőnek, Summer mégis szeretve érzi magát, és semmit se csinálna másként.

„Minden reggel kivétel nélkül a barátom, Biggs előtt kelek fel, és bekapcsolom a zuhanyzót, hogy kellemesen meleg legyen neki, amikor bejön. Aztán csinálok neki egy forró csokit, ő pedig megmondja, mit szeretne reggelire. Amit akar, azt megkapja, legyen az csirke és rizs vagy tojásos szendvics” – indítja beszámolóját Summer.

Mikor Biggs dolgozni megy, Summer naponta rendszeresen kitakarítja a házat, és ha netán a barátja felhívja, hogy hazaugrik ebédelni, időben elkészíti neki, amit enni szeretne. A délutánjai mindig ugyanúgy telnek: megsétáltatja a kutyájukat, bevásárol, edzőterembe vagy szépségápolási kezelésre megy.

„Kéthetente megcsináltatom a szempilláimat, háromhetente a körmeimet, és néha szoláriumozom. Amikor Biggs hazaér, minőségi időt töltünk együtt, elmegyünk moziba és vacsorázni, vagy csak lazulunk a kanapén egy kis nassolással” – folytatja a történetet Summer, akit Biggs alkalmanként meglep egy virággal, csokival vagy plüssállattal, és az is megesik, hogy hálája jeléül a reggeli után elmosogat.

„Azt mondja: ’Köszönöm, hogy otthonná varázsoltad a házat’. Különleges alkalmakkor dizájner táskákkal és cipőkkel kényeztet el” – árulta el a nő.

Summer élete nem volt mindig ilyen. Korábban tanári állása volt és saját keresete. Azonban a munkája nagyon kikészítette, és a drága albérlet miatt alig tudott megélni. „Biggs-szel tavaly találkoztam a közösségi médiában, és megbeszéltük, hogy egy éjszakai klubban találkozunk. Utánam érkezett, és később bevallotta, hogy egy barátjával leellenőriztetett, hogy tudja, megéri-e értem megjelenni!” – mesélte tovább a nő. Öt hónap együttlét után, a férfi megkérte, költözzön hozzá.

„Azt mondta: ’Majd én gondoskodom rólad.’ Azt hiszem, minden nő örülne ennek az ajánlatnak. Nincsenek határozott elvárások egyikünkkel szemben sem. Ha egy nap nem mosok, azt nem említi – és soha nem csinál nagy ügyet abból, hogy mindent ő fizet” – fogalmazott Summer.

„Ne ítéljetek el” - felmondott a 28 éves tanárnő, hogy otthonülő barátnő lehessen

„Nekem nincs zsebpénzem. Mindent ő fizet, és akkor ad pénzt, amikor szükségem van rá, például a parkolójegyek kifizetésére. Ha együtt megyünk el valahova, akkor pénzt utal nekem, hogy új ruhát vegyek. Megvárom, hogy mennyit ad, és aztán tartom magam ahhoz a költségvetéshez. Soha nem akarom, hogy úgy tűnjön, mintha kihasználnám őt. Rá vagyok utalva, de ez nem zavar. Ő gondoskodik mindenről, amit én férfiasnak nevezek, beleértve a jelzáloghitelt, a számlákat és a benzint, én pedig gondoskodom róla. Néha olyan, mintha a fiam lenne” – nyilatkozott a SAHG, aki szerint ők ketten igazi csapatot alkotnak.

Neki nyugodtan telnek a mindennapjai, így amikor a párja stresszes, teljes mértékben rá tud figyelni. Azt állítja, néha magányos, mivel Biggs akár 10 órákat is dolgozik, még hétvégén is, de „Biggsnek nem panaszkodnék, mert azt mondaná, hogy keressek munkát, és én nem ezt akarom. Visszamehetnék tanítani, de nincs kedvem hozzá” – jelentette ki Summer, aki úgy érzi, megtalálta a boldogságot, és már alig várja, hogy a kapcsolatuk megérjen a következő szintre: házasság és gyerekek.

„Azért jöttem a világra, hogy anya legyek. Ha lenne egy lányunk, nem bánnám, ha SAHG lenne, amíg van egy körömtechnikus képesítése vagy valami hasonló arra az esetre, ha szakítanának. Még arról is beszéltünk, hogy egy focista párja lesz. A nők harcoltak a szavazati jogért, a munkáért és a választás lehetőségéért. Ez az én választásom, és szeretem az életemet” – érvel Summer, akinek így kerek az élete.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet