KezdőlapVilágNem hívta meg szüleit az esküvőjére, mert „nem elég jók” a menyasszonya...

Nem hívta meg szüleit az esküvőjére, mert „nem elég jók” a menyasszonya családjának – a szülők eladják a házat, amit neki vettek

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szülők úgy döntöttek, többé nem hagyják, hogy a fiúk ingyen éljen a lakásban, amit ők vásároltak, miután a férfi nem hívta meg őket a saját esküvőjére, mivel attól tartott, kínos helyzetbe hozhatnák menyasszonya családja előtt.

A vőlegény egyszerűen azzal érvelt, hogy a szülei „nem elég jók” a menyasszonya családjának, ezért inkább nem hívta meg őket az esküvőjére. Édesapját és édesanyját érthető módon feldúlta a döntése, és most azt tervezik, hogy eladják a házat, amiben a fiúk gyakorlatilag ingyen lakik.

„Ha nem akar minket az új életében, akkor mennie kell” – érvelt az édesapa a Reddit-en, ahol tanácsot kért más felhasználóktól.

Elmagyarázta, hogy a feleségével akkor vásároltak egy második házat, amikor a fiuk egyetemre ment, hogy legyen, hol laknia, és emellett anyagilag is támogatták.

Elmondta, hogy ők fizetik az ingatlan adóját, plusz a karbantartást is ők állják, a fiuk pedig nem fizet bérleti díjat, csak a rezsit. Ez a rendszer évekig működőképes volt, még akkor is, amikor a férfi menyasszonya is beköltözött, akivel kezdetben jó volt a kapcsolatuk.

A bajok akkor kezdődtek, amikor a jegyesek mindkét családot meghívták magukhoz, hogy jobban megismerjék egymást. Az édesapa elmagyarázta, hogy miközben egy nagy családi grillezésre készültek, kiderült, hogy őt, a feleségét és a lányukat nem szívesen látják az esküvőn, és lényegében visszavonták a meghívásukat, ami után zaklatottan távoztak.

„Azt mondták, hogy nem vagyunk olyan típusú emberek, mint ők. Mérges voltam, felhívtam a fiamat, és megkérdeztem, miről van szó. Azt mondta, a menyasszonya családja úgy érzi, nem vagyunk elég jók, és zavarba hoznánk őket az esküvőn, ezért visszavonták a meghívásunkat” – magyarázta az édesapa.

„Vártam egy hétig, hogy egy kicsit megnyugodjak, aztán visszamentem a fiamhoz, és ott találtam a menyasszony szüleit is. Úgy tűnik, közben mindannyian beköltöztek a házba. Megkérdezték, mit keresek ott, mire elmondtam, hogy mivel már nem vagyunk meghívva az esküvőre, átjöttem beszélni a fiammal” – tette hozzá.

„Azt mondták, hogy hagyjam el a házukat. Elvesztettem a türelmemet, és közöltem velük, hogy 30 napjuk van kiköltözni. Megmondtam, hogy eladom a házat, és a fiam találhat egy másik helyet, ahová mindannyiukat beköltözteti.”

A feldúlt apa ekkor fordult a közösségi médiához, hogy megtudja, tévedett-e, amikor ilyen drasztikus döntést hozott. A felhasználók többsége azonban az ő oldalára állt, bár többen is egyetértettek abban, hogy valahogy tisztáznia kellene a helyzetet.

„Egyáltalán nem voltál szemét. A fiad tévedett, és nincs semmilyen kifogás, ami meggyőzne az ellenkezőjéről. Összességében úgy tűnik, toxikus kapcsolatban van, és nem kellene megengednie, hogy valaki kizárja a családját az életéből” – írta az egyik hozzászóló.

„Meg tudnám érteni, ha esetleg nem támogattátok volna, vagy problémák lettek volna köztetek, de az alapján, amit itt olvastam, nem értem, miért történt ez” – tette hozzá, egy másik felhasználó pedig azt mondta, a fiú most „egyszerűen megtapasztalhatja a tettei következményeit.”

Egy harmadik válaszadó azonban diplomatikusabb megoldást javasolt: „Azt javaslom, beszélgess el a fiaddal, hogy megértsd, miért hajlandó egyszerűen kizárni az életéből egy új család kedvéért. Úgy értem, úgy tűnik, boldogok voltatok, amíg ez a kapcsolat el nem kezdődött. Ne hagyjátok, hogy ez az ellenségeskedés tönkretegye a családotokat.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet