KezdőlapVilág„Nem zavar, hogy a nevem kihalt - még mindig úgy gondolom, hogy...

„Nem zavar, hogy a nevem kihalt – még mindig úgy gondolom, hogy jó név”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A férfi azt mondja, nem zavarja, hogy a neve kihalt, mert különlegesnek és egyedinek tartja azt, és abban reménykedik, hogy idővel még visszajöhet divatba.

A névválasztás kétségtelenül nehéz feladat, hiszen az egy életen át a személyiségünk fontos részét képezi. Vannak szülők, akik egyedi és különleges nevet szeretnének találni a gyereküknek, de ez egyben azt is jelentheti, hogy a választott név idővel teljesen eltűnik majd.

Graeme Currie azonban azt mondja, őt egyáltalán nem zavarja, hogy a keresztnevét tavaly kihaltnak nyilvánították – ami azt jelenti, hogy az utóbbi években egyetlen gyereket sem neveztek el így a szülei – írja a Mirror.co.uk.

Bár sokan szomorúnak tartják az ilyesmit, Graeme, aki kiskereskedelmi asszisztensként dolgozik, továbbra is ugyanúgy szereti a nevét, mint korábban, és úgy gondolja, egy nap még újra népszerűvé válhat.

„Szerintem több embernek kellene a Graeme nevet adni. Véleményem szerint ez egy jó név. Észrevettem, hogy a Graeme mostanában ritkább lett a fiatalok körében. De szerintem jó ötlet bátorítani az embereket, hogy olyan régimódi neveket válasszanak, mint a Graeme, Guy és a Greg” – fogalmazott a 34 éves férfi.

Az Egyesült Királyságbeli nyelvi szakértők elemezték az Országos Statisztikai Hivatal elmúlt évszázadának adatait, összehasonlítva a 2020-as év népszerű választásait az 1914 és 1994 között legnépszerűbb 100 névvel, és úgy találták, hogy a Graeme név teljesen eltűnt.Graeme tisztában volt vele, hogy a neve meglehetősen ritka, és egyre kevesebb csecsemőnek adták ezt a szülei, ami szerinte a társadalmi változás jele. „Manapság egy kicsit ritkább lett. Az olyan nevek, mint a David, népszerűbbek” – mondta. „Őszintén szólva, azt hiszem, a társadalom bizonyos értelemben továbbhaladt. Szerintem a nevek jól bemutatják a történelmet.”

„Nem mondanám, hogy magányosnak érzem magamat, de azt hiszem, a kihalt név egyetlen jó oldala az, hogy nem kevernek össze másokkal” – tette hozzá.

A férfi azt is elmondta, hogy mindig is elégedett volt a nevével, és úgy érzi, a szülei jól választottak: „Úgy gondolom, hogy a Graeme név elindított a jó úton. Sok más régimódi névvel kapcsolatban is így érzek, bizonyos értelemben meghatároznak. Nagyon szeretem, szerintem jó név. A bátyám Grey Hairnek becéz, és azt hiszem, az emberek általában a szürkével asszociálják ezt a nevet.”

„Néha Gramsnek vagy Grammynek hívnak, szeretem ezeket a beceneveket, de a bátyám kitart a saját változata mellett. Azt hiszem, az emberek általában jobban felfigyelnek a családnevemre, és az egyetlen dolog, ami a keresztnevemmel kapcsolatban felmerül, az írásmódja” – tette hozzá a férfi.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet