KezdőlapVilágNick Vujicic inspiráló története - végtagok nélkül született, de nem ismer lehetetlent

Nick Vujicic inspiráló története – végtagok nélkül született, de nem ismer lehetetlent

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nick Vujicic karok és lábak nélkül született. Annak ellenére, hogy ez a fogyatékosság sok kihívást jelentett a számára, képes volt minden akadályt legyőzni, és ma boldog és teljes életet él. Bestseller-szerző és motivációs előadó lett, aki emberek millióit inspirálja arra, hogy ne adják fel.

Nick Vujicic 1982-ben született az ausztráliai Melbourne-ben, szerb bevándorlók, Dushka és Boris Vujicic elsőszülött fiaként. Édesanyja betegápoló, édesapja pedig lelkész. Csak a születésekor derült ki, hogy nincsenek végtagjai, az ultrahang-vizsgálatokon nem figyeltek fel semmilyen rendellenességre, és semmi nem utalt arra, hogy bármilyen gond lehetne.

A szülőket először sokkolta Nick állapota, de aztán látva, hogy a kisfiú egyébként teljesen egészséges és nagyon is életrevaló és lelkes gyerek, mindenben támogatták őt, hogy minél önállóbb életet élhessen.

Nick élete soha nem volt könnyű, tele volt kihívásokkal, ráadásul gyerekkorában gyakran gúnyolták őt az iskolában. Saját bevallása szerint sokáig nem látta értelmét az életének, és egy ideig az öngyilkosságot is fontolgatta, de a szülei iránti szeretet miatt végül mégsem tette meg. Nick sokáig azért imádkozott Istenez, hogy lábakat és karokat adjon neki, de végül megértette, hogy oka van annak, hogy így született, és megtalálta az életcélját is. Úgy érzi, az a küldetése, hogy elmondja a történetét, és inspiráljon másokat.

„Ez az üzenet. Ha egy férfi karok és lábak nélkül nagyot álmodik, miért ne tennénk így mindannyian?” – mondja, hozzátéve, hogy „ha nem tudsz szert tenni egy csodára, légy te magad a csoda.”

Nick fokozatosan megtanult teljes életet élni végtagok nélkül. A bal lába valamilyen szinten kifejlődött, bár lényegében csupán két lábujj, de ezek segítségével ma már képes boldogulni a mindennapokban: tud írni, úszni, festeni, sőt, még golfozni is. Annak ellenére, hogy nincsenek végtagjai, nem tartja magát fogyatékkal élőnek.

„Tudom, hogy nincs karom és lábam, de a fogyatékosság meghatározása, hogy valami megakadályoz abban, hogy megtehess bizonyos dolgokat. Az én életemben alig van olyan dolog, amit ne tudnék megtenni.” – mondja.

Nick ma már nemzetközi hírű prédikátor, szónok és motivációs tréner, akit könnyed stílusáról, pozitív hozzáállásáról és humoráról ismernek, és minden nap emberek millióit inspirálja világszerte, hogy korlátok nélkül éljenek.

2008-ban, egyik beszéde után találkozott egy nővel, akivel gyorsan egymásba szerettek, és 2012-ben össze is házasodtak. Nick és felesége, Kanae Miyahara, ma már négy gyerek szülei.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet