KezdőlapVilág„Nincs állkapcsom - mégis rátaláltam az igaz szerelemre”

„Nincs állkapcsom – mégis rátaláltam az igaz szerelemre”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Joseph Williams, aki állkapocs nélkül született, soha nem gondolta volna, hogy rátalál a szerelemre, egészen addig, amíg meg nem ismerte mostani feleségét, Vaniát.

A 41 éves chicagói férfi egy ritka orofaciális rendellenességgel született, és emiatt nem tud sem beszélni, sem enni, ezért etetőcsőre van szüksége, és egy mobileszköz valamint jelnyelv segítségével kommunikál. A rendellenesség a légzésére is hatással van, és a szagokat sem érzi olyan mértékben, mint más emberek.

Soha nem volt könnyű dolga, mert az emberek mindig másként kezelték. „Nem várom el, hogy mindenki elfogadjon, de mindenféle reakciókat kaptam, például voltak, akik elszaladtak előlem, mert féltek tőlem, sikoltozni vagy sírni kezdtek. De van egy másik oldal is: vannak emberek, akik szeretnek, és nem csak a rendellenességemet látják” – magyarázta Joseph.

Joseph és Vania 2019-ben találkoztak a munkahelyükön, és eleinte csak barátok voltak. Vania kezdetben bizonytalan volt, és egy kicsit szégyellte is a kapcsolatukat mások előtt, de aztán beleszeretett a férfiba, és már nem érdekelte az emberek véleménye.

A családtagok és barátok nehezen fogadták el a kapcsolatukat, de ők úgy gondolják, a fizikai különbségek nem számítanak. „Már nem tűnik fel nekem az arca, csak a személyiségét, a lelkét látom” – magyarázta Vania.

Vania családja először kételkedett a kapcsolatukban, különösen az édesanyja, aki attól tartott, hogy a lányának ápolnia kell majd a férfit, de ahogy megismerte, megértette és elfogadta őt.

Vania és Joseph 2020. június 26-án házasodtak össze titokban, még a családjuknak sem szóltak róla, sőt, még ők maguk sem készültek rá, hogy aznap összeházasodnak.

Az idegenek még mindig megbámulják őket az utcán, néha titokban még le is fotózzák őket, de személyesen nem tesznek megjegyzéseket. Az interneten azonban sokan nyíltabban vállalják a véleményüket.

„Az emberek reakciói sokszor idegtépőek, olyan megjegyzéseket kapunk, mint például: „Nem tudják megcsókolni egymást”, vagy”a nő biztosan megcsalja”, egyesek pedig azzal vádolnak, hogy csak színleljük a házasságot, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet” – mondta Joseph, akit a leginkább az emberek tudatlansága és rosszindulata zavar, és azt mondja, sokkal jobb lenne, ha nyíltan fordulnának hozzá és a feleségéhez, hogy válaszolni tudjanak a kérdéseikre.

Vania szerint, ha valaki egy fogyatékkal élő személlyel van kapcsolatban, az a legfontosabb, hogy türelmes legyen vele. „A szívüket nézd, ne a fizikai megjelenésüket, bármilyen fogyatékosságról is legyen szó” – mondta.

„Azt szeretném, ha az emberek megértenék, hogy akár fogyatékkal élnek, akár nem, nem lenne szabad folyton a fizikai adottságokra figyelniük, mert könnyen megtörténhet, hogy észre sem veszik, mindazt, amijük van” – tette hozzá Joseph.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet