KezdőlapVilágA 16 éves virginiai lány saját cukrászdát nyitott, miután megtanult sütni a...

A 16 éves virginiai lány saját cukrászdát nyitott, miután megtanult sütni a YouTube-on

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A 16 éves Olivia Rife szülővárosában, a Virginia állambeli Richlandsben nyitotta meg saját cukrászdáját idén májusban, de már egy ideje árulja saját késztésű süteményeit, miután a koronavírus járvány miatti lezárások alatt autodidakta módon megtanult sütni.

A sütés olyasmi, amit tudatosan választott lehetséges karrierlehetőségként, ugyanakkor igazi szenvedély is a 11. osztályos diáklány számára. „Igazán sok örömet és elégedettséget hoz a számomra. 100 százalékban autodidakta vagyok.” – magyarázta a lány, aki a YouTube-on és az Instagramon keresett inspirációt, elsajátította a profi cukrászok technikáit, recepteket gyűjtött, és így tanulta meg elkészíteni az ízletesebbnél ízletesebb finomságokat. Specialitása az óriás méretű csokis keksz, amiért az ügyfelei is rajonganak, de emellett többek között muffinokat és tortákat is süt.

Bár a sütés addig is az egyik kedvenc hobbija volt, a karantén alatt ennél jóval több lett belőle. Olivia lényegében ekkor teremtette meg vállalkozása, a Liv-Y-Licious alapjait, mivel nem volt más elfoglaltsága, és hiányoztak neki a barátai és az osztálytársai.

Minden az óriási csokis kekszekkel kezdődött, aztán egy alkalommal sütött egy csokoládétortát az apja egyik barátjának születésnapjára, ami nagyon jól sikerült, és mindenki egyetértett abban, hogy egyáltalán nem olyasmi, ami egyszerű házi készítésű süteménynek tűnnek, különösen nem olyannak, amit első próbálkozásra készített valaki.

Onnantól kezdve Olivia vállalkozása fokozatosan alakult ki. Először sütiket és egyedi tortákat árult, amiket otthon sütött, majd elkezdte reklámozni a vállalkozását a Facebookon, és egyre sikeresebb lett. Végül, amikor kinőtte a családi konyhát, az édesapja, aki építési vállalkozó, bérbe adott neki egy épületet, amiben megnyitotta saját cukrászdáját.

Fotó: Emmy Casey Bowling

„Körülbelül egy évig tartott az átalakítás. Csak nemrég nyitottam meg az üzletet. Az ünnepélyes megnyitót idén májusban tartottuk.” – mesélte Olivia egy interjúban.



A cukrászda már most rendkívül sikeres, de ez egyben azt is jelenti, hogy a vállalkozás vezetése nagyon sok időt és energiát követel, és a középiskolás lánynak csak kevés szabadideje marad a munka és a tanulás mellett.

Olivia úgy próbálja megtalálni a tökéletes egyensúlyt, hogy esténként tanul, hétvégén pedig a barátaival tölti az idejét. Bár a cukrászda csak heti 4 napot van nyitva, az ezzel járó munka jóval többet, 5-6 napot emészt fel, ezért néha az édesanyja és a nővére is segítenek neki.

Olivia szerint a Liv-Y-Licious egyik legnagyobb jutalma – amellett, hogy fantasztikus emberekkel találkozik, és ízletes süteményeket fogyaszthat az, hogy ezzel megteremtheti a jövője alapjait. „Nem kell majd olyan keményen dolgoznom, ha idősebb leszek, ha most megteszem.” – mondta.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet