KezdőlapVilág"Saját gyerekemként nevelem a játékbabáimat - mostanra a családom is elfogadta őket"

„Saját gyerekemként nevelem a játékbabáimat – mostanra a családom is elfogadta őket”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy nő a szerepjáték felé fordult valósághű babagyűjteményével kisbabája halála után – most már férje és két kislánya is kiveszik a részüket a furcsa hobbiból. A 36 éves Christina Keelernek jelenleg négy realisztikus babája van, és nagyon lelkesen gondoskodik róluk: imádja öltöztetni és fotózni őket, és még egyforma pizsamákat is vásárolt a babáknak és önmagának.

A pennsylvaniai Wyalusingból származó Christina imádja a realisztikus, úgynevezett „reborn babákat”, férje, Bill, és lányai, a négyéves Grace és a kétéves Joy pedig szintén belemennek a játékba, és a család az Instagramon valamint a YouTube-on is rendszeresen oszt meg részleteket mindennapjairól. A „Reborn Family” YouTube csatornán többek között az új babák érkezéséről és a közös családi kiruccanásokról is láthatnak videókat a rajongók.

Christina nem sokkal azután kezdett megszállottan foglalkozni a babákkal, hogy 2015-ben elveszítette első kisbabáját. A fájdalmat még elviselhetetlenebbé tette a tény, hogy endometriózist diagnosztizáltak nála, ami azt jelenti, hogy a normálisan csak a méh belső felszínén jelen lévő nyálkahártya a méh üregén kívül is megtalálható, és az orvosok azt mondták, nem tud majd teherbe esni.

Szerencsére azonban mégis született két csodálatos lányuk, Grace és Joy, de Christina még az ő születésük után is úgy érezte, hogy vágyik egy újszülött kisbabára, akit öltöztethet és szeretgethet. Látott egy dokumentumfilmet az elképesztően realisztikus reborn babákról, és az ötlet felkeltette az érdeklődését.

Miután egy kicsit utánanézett a dolognak az Instagramon, 2021 januárjában megvásárolta első saját reborn babáját, Hannah Hope-ot.

„A férjemmel, Billel, megtapasztaltuk, milyen fájdalmas egy újszülött elvesztése. Azon kaptam magamat, hogy folyton arra az érzésre vágyok, hogy a karomban tarthassak egy újszülöttet. A mai napig nagyon nehéz beszélni erről, csak a reborn babák miatt vagyok képes egyáltalán szóba hozni” – magyarázta Christina.

„Emlékszem, ahogy a kórházi ágyban zokogtam és kiabáltam Istennek, hogy: A kisbabámat akarom! Az édesanyámat akarom! Néhány évvel ezelőtt ugyanis elveszítettem az édesanyámat rákban, és abban a pillanatban megértettem, hogy a kisbabám a mennyországban van az anyámmal, én pedig ott voltam üres karokkal.

Szerencsére tovább tudtunk lépni, és született két egészséges lányunk, de soha nem tudtam megszabadulni attól az érzéstől, amit abban a kórházi ágyban éreztem, ahogy a kisbabám után vágyakoztam, üres kézzel és összetört szívvel” – tette hozzá az édesanya.

Christina több reborn babát is beszerzett az első óta, és jelenleg négy ilyen baba tartozik a családhoz: Isabella ‘Izzy’ Sage, Isaiah Scott, Lennon ‘Lenny’ Levi és Princess. A család gyakran nyilvános helyeken is megjelenik a játék babákkal, és az emberek általában nagyon meglepődnek, mert annyira realisztikusak, hogy igaziaknak hiszik őket, amíg Christina el nem magyarázza, hogy szilikonból készültek.

„Szeretem, hogy ez egy olyan hobbi, amit a családommal együtt csinálhatok – a hitem mellett ők a legfontosabbak számomra, és az, hogy részt vesznek ebben a hobbiban, amiért annyira szenvedélyesen rajongok, nagyon boldoggá tesz” – mondta Christina.

Bár legközelebbi családtagjai támogatják őt, a nő elismerte, hogy rokonai és barátai közül sokan nem értik meg, miért van szüksége erre a hobbira, Bill családjából például többen is helytelenítik a dolgot, és arra kérték a férfit, hogy ne támogassa ebben a feleségét. De Christina rokonai és barátai közül sem sokan képesek elfogadni ezt a nem mindennapi szenvedélyt.

„Furcsának találják, és nem hajlandók beszélni róla velem. Nyilvánvaló a probléma, mégis úgy teszünk, mintha nem létezne. Ez nagyon rosszul esik. Még a saját családtagjaim is durva megjegyzéseket írtak a YouTube csatornámra” – mondja Christina, hozzátéve, hogy bár a YouTube nagyrészt kiszűri a bántó megjegyzéseket, néha mégis találkoznak ilyenekkel, de igyekeznek figyelmen kívül hagyni azokat.

„Lehet, hogy ez a hobbi néhány ember számára furcsa, de nem árt senkinek – ez egy ártalmatlan hobbi, amit szeretnék normalizálni, hogy a társadalom elfogadja.”

Amikor a család a reborn babákkal együtt mutatkozik valahol, általában pozitív visszajelzéseket kapnak. De az is előfordul, hogy az emberek összesúgnak a hátuk mögött, és vannak, akik ostobának érzik magukat, amikor megtudják, hogy szilikon babákat néztek igazinak.

„Megértem, hogy ez a hobbi elsőre furcsának tűnik – de szánjunk rá egy percet, és kérdezzük meg magunktól: Miért is kellene ennek zavarnia valakit? Mindegy, hogy milyen hobbiról van szó, feltéve, hogy nem káros sem magadra, sem másokra, ha örömet szerez neked, akkor csináld, és mások véleménye nem a te problémád, hanem az övék” – mondta Christina, aki szerint jobban kellene értékelni a babákat készítő művészek kreativitását és tehetségét, hiszen egészen elképesztő munkát végeznek, hogy boldoggá tegyék azokat, akik egyszerűen csak arra vágynak, hogy egy újszülöttet tarthassanak a karjukban.

Fotók: The Reborn Family/Instagram

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet