KezdőlapVilágShaquille O’Neal gyerekei dühösek, amiért az apjuk meg akarja tanítani nekik a...

Shaquille O’Neal gyerekei dühösek, amiért az apjuk meg akarja tanítani nekik a pénz értékét

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az egykori profi kosárlabdázó azt mondja, elvárja a gyerekeitől, hogy egyetemre menjenek, és diplomát szerezzenek.

A visszavonult profi kosárlabdázó Shaquille O’Neal, vagy, ahogy a rajongói emlegetik, Shaq, nemrégiben elárulta, hogy hat gyermeke „egy kissé dühös” rá, mert úgy döntött, ami az anyagiakat illeti, ad nekik egy leckét a valóságról.

Azt mondta a gyerekeinek, hogy minden fillér számít, annak ellenére, hogy ő maga hihetetlenül gazdag. „Egy kicsit dühösek rám, nem nagyon, de nem értik meg igazán a helyzetet” – mondta az egykori sportoló a Fox News szerint. „Mindig azt mondom nekik: Nem vagyunk gazdagok. Én vagyok gazdag.”

Továbbá azt is elmondta, nem ad lehetőséget a gyerekeinek, hogy kihasználják őt. Sőt, azt várja tőlük, hogy egyetemre menjenek, és diplomát szerezzenek. Ha pedig valaha saját vállalkozást akarnak indítani, és azt akarják, hogy az apjuk befektessen az ötletükbe, ugyanúgy meg kell őt győzniük, mint bárki másnak.

Nem áll szándékában semmiféle előnyt biztosítani nekik. O’Neal nettó vagyona körülbelül 400 millió dollár körül lehet. Ennek jelentős részét még profi sportolóként, NBA-pályafutása során gyűjtötte össze. Ezalatt négy bajnoki címert szerzett, és 2000-ben elnyerte a Legértékesebb Játékos díját (Most Valuable Player; MVP).

Miután visszavonult, saját sportcipő márkájával keresett még több pénzt. Emellett befektetett a Papa John’s étteremláncba és a The General Automobile Insurance szóvivője lett. Az NBA bajnoki mérkőzésein szakértőként, játékelemzőként is közreműködik.

Ugyanakkor úgy tűnik, O’Neal végzett a celeb élettel. „A hírességek tisztára megőrülnek, és én nem akarok egy lenni közülük. Ma már elítélem a celebséget. Végeztem vele” – mondta a New York Postnak.

„Nem akarok ebbe a kategóriába tartozni. A hírességek őrültek, tényleg azok. Nem akarom, hogy ezután hírességnek nevezzenek. Őrület, ahogy ezek az emberek másokkal bánnak, az, ahogy viselkednek, ahogy beszélnek. Én soha nem voltam ilyen. Nem akarom, hogy valaha is így nézzenek rám” – fogalmazta meg véleményét a legenda.

Shaquille O’Neal mindig is jó dolgokra használta a hírnevét, és arról híres, hogy mindig segít másokon. „Sokan azt mondják, hogy ezzel visszaadok valamit. De én azt mondanám, hogy azt teszem, amit tennem kell. Segíteni kell a rászorulóknak” – mondta. „Ha valahol azt látom, hogy valakinek szüksége van valamire, én gondoskodom róla.”

És, hogy miért olyan nagylelkű? Mert szeretné büszkévé tenni az édesanyját. „Mindig igyekszem, hogy továbbra is helyesen cselekedjek, és jó példát mutassak. Szeretem feldobni az emberek napját” – mondta O’Neal.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet