KezdőlapVilág„Szakítottam a várandós barátnőmmel - tudom, hogy önzőség, de nem akarok gyereket”

„Szakítottam a várandós barátnőmmel – tudom, hogy önzőség, de nem akarok gyereket”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Hatalmas port kavart a Reddit-en egy bejegyzés, melyet egy jövendőbeli édesapa tett közzé a születendő gyermekével és a barátnőjével kapcsolatban. A férfi ugyanis bevallotta, szakított a lánnyal, akit teherbe ejtett, mert nem akar gyereket. Világosan kijelentette, nem szeretne felelősséget vállalni a gyermekért, a barátnője viszont ragaszkodik, hogy megtartsa a kisbabát és követeli, hogy segítsen neki a felnevelésében.

A férfi körülbelül három hónapig volt együtt a 23 éves barátnőjével, amikor a lány egy pozitív terhességi teszttel állított be hozzá. Mivel férfiként minden szükséges elővigyázatosságot megtett, hogy elkerüljön egy nem kívánatos terhességet, ráadásul a barátnője is azt állította, fogamzásgátló tablettákat szed, ezért kizártnak tartotta, hogy ő legyen a gyermek biológiai apja. Vizsgálatokat rendelt el, hogy tisztába tegye a dolgokat, az eredmények azonban sokkolták őt: tényleg ő az apa.

„Már régóta tudom, hogy nem akarok gyereket. Idegesítőnek találom őket, és erősen korlátoznának abban, hogy azokat a dolgokat csináljam, amiket szeretek – utazások, szabadtéri dolgok stb. Ezért mindent megtettem, hogy még véletlenül se ejtsek teherbe egy lányt sem” – fogalmazott a 25 éves férfi. A terve viszont félresiklott valahol, hiszen úgy néz ki, nagyon is apa lesz, így rögtön megkérte a lányt, hogy menjen abortuszra.

„Felajánlottam neki, hogy kifizetem a repülőjegyét és a szállodát [mivel az államban, ahol élnek, illegális az abortusz, szerk.], és azt mondtam neki, hogy szívesen elkísérem, hogy elvégeztesse. Stabil állásom van, és jól keresek, így nem lenne túl nagy csapás számomra. Ő recepciósként dolgozik, és nem keres túl sokat, ezért gondoltam, hogy jobb lenne, ha én fizetném. Ekkor mondta, hogy reméli, hogy megtarthatja, és hogy szeretné, ha apaként segítenék neki felnevelni a gyereket” – folytatta a férfi. Világossá tette a lány számára, hogy ő nem akar gyereket, ezért ismételten arra kérte őt, szakítsa meg a terhességet. De a barátnője „folyton ragaszkodott hozzá, hogy ha megszületik, meggondolom magam, és csak próbáljam meg” – írta a férfi.

„Hosszas eszmecsere után azt mondtam neki, hogy ha meg akarja tartani a babát, rendben, de én nem fogok apaként viselkedni. Szakítottam vele, és közöltem vele, hogy amint megszületik, fizetem a gyerektartást, de elvárom, hogy tartsa tiszteletben a kívánságaimat, és tartsa távol tőlem a gyereket” – vallotta a férfi. A barátnője most dühös rá és önzőnek nevezte őt, amiért magára hagyta, hogy egyedül nevelje fel a gyereket, tudván, hogy ő sem készült fel erre a hatalmas lépésre az életben.

„Azt írta nekem, hogy nem tudja egyedül felnevelni a gyereket, és hogy gyakorlatilag kényszerítem őt az abortuszra azzal, hogy elhagyom. Fajankónak, bántalmazónak és szexistának nevezett. Aztán könyörgött, hogy beszéljünk újra. Természetesen rosszul érzem magam, nagyon kedveltem őt, és jó kapcsolatunk volt előtte, de egyszerűen nem akarok apa lenni. Már az is elkeserít, hogy 18 évig gyerektartást kell fizetnem, ami anyagilag némileg korlátoz majd.

Azt is érzem, hogy nincs rendben, hogy egy szülőt, aki nem akar gyereket, rákényszerítik erre a feladatra. A végén csak azt érném el, hogy ezt a felgyülemlett dühöt és keserűséget a gyermeken vezetném ki, aki végső soron ártatlan. És ezt nem tartom helyesnek” – öntötte ki a lelkét a férfi, aki közben felfogadott egy családjogi ügyvédet, hogy érveljen az érdekében.

Azt is elárulta, a szülei már alig várják, hogy unokájuk szülessen, gyakorlatilag ezzel ostromolják őt az utóbbi néhány évben, így ha megtudnák, hogy apa lesz, és ő ezt nem vállalja, nagyon dühösek lennének. Ezért inkább eltitkolja előlük.

„Határozottan nem akarok gyereket. Erkölcsi szinten nem igazán érzem jól magam, hogy elhagyom a gyerekemet, mert nem az ő hibája, de személyes szinten, hogy mi a legjobb nekem, nagyon magabiztos vagyok a döntésemben. Valóban önző vagyok, de első perctől nagyon nyíltan beszéltem arról, hogy mit akarok. Rosszul érzem magam emiatt, de ebben a helyzetben magamat és a saját személyes szükségleteimet helyezem előtérbe, és azt teszem, ami szerintem a legjobb nekem” – érvelt a férfi.

A felhasználók körében heves vitát váltott ki a bejegyzés: voltak, akik a férfival értettek egyet, míg mások a nő pártján álltak, és kemény szavakkal illették a posztolót, amiért fontosabbnak tartja a saját életét a gyermekénél.

A legtöbben viszont egyetértettek abban, hogy egy gyermeknek jobb felnőni egy szerető és békés családban, mint egy olyan kapcsolatban, ahol a szülők dühösek és neheztelnek egymásra a rájuk erőszakolt kötelesség miatt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet