KezdőlapVilág„Szegényen nőttem fel, miután a születésemkor elcseréltek, a másik gyerek viszont gazdag...

„Szegényen nőttem fel, miután a születésemkor elcseréltek, a másik gyerek viszont gazdag volt – nehezteltem az anyámra, amiért nem cserélt vissza”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy férfi, akit a születésekor elcseréltek, sokáig neheztelt az anyjára, amiért nem cserélte vissza őt, és hagyta, hogy szegénységben nevelkedjen, miközben a másik gyereknek mindene megvolt.

Robint Sandy Dawkins, egy egyedülálló anya nevelte, aki a megélhetésért küzdött, míg Gavint egy gazdagabb szülő, Megs Clinton Parker. Mindkét család a Dél-afrikai Köztársaságban élt, de majdnem 500 kilométer távolságra egymástól.

Robin és Gavin voltak az egyedüli babák, akik ugyanaznap születtek 1989 nyarán a johannesburgi Nigel Kórházban, és az ápolónők véletlenül összecserélték őket. A hibát 1991-ben fedezték fel, miután a Gavin apaságával kapcsolatos vita egy DNS-teszthez vezetett, ami azt is kimutatta, hogy Megs nem a kisfiú édesanyja.

„Szegényen nőttem fel, miután a születésemkor elcseréltek, a másik gyerek viszont gazdag volt - nehezteltem az anyámra, amiért nem cserélt vissza”
Gavint (balra) egy jómódú szülő nevelte fel, míg Robint (jobbra) egy kevésbé tehetős szülő.

A kórházi feljegyzések ellenőrzése során kiderült, hogy Megs biológiai fiát, Robint valójában Sandy nevelte. A két nő végül úgy döntött, nem cserélik vissza a gyerekeket, de onnantól kezdve tartották a kapcsolatot, és bár egymástól távol éltek, nagyon eltérő környezetben, Robin és Gavin testvérekként tekintettek egymásra.

Robin azonban később, amikor 15 éves korában interjút készített vele a 60 Minutes Australia műsora, elmondta, mennyire szerette volna, ha Megs megküzdött volna érte, mivel az élete Sandy mellett nem volt könnyű, és úgy fogalmazott, hogy még az ellenségeinek se kívánná, hogy ilyen körülmények között kelljen felnőniük.

Azt is hozzátette, hogy Gavin hozzá képest mindent megkaphat. „Ha én bármit is akartam, meg kellett dolgoznom érte, soha nem pottyant semmi csak úgy az ölembe” – mondta.

Gavin ezzel szemben azt mondta, nagyon örül ennek a szerencsés véletlennek, és nem sajnálja Robint. „Nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy minden nap köszönetet mondok a szerencsecsillagomnak, de ugyanakkor nagyszerű életem volt és van még most is, és semmit sem bántam meg” – mondta.

„Szegényen nőttem fel, miután a születésemkor elcseréltek, a másik gyerek viszont gazdag volt - nehezteltem az anyámra, amiért nem cserélt vissza”
Robin sokáig haragudott biológiai anyjára, amiért nem cserélte vissza

Megsnek azonban hiányzott a biológiai fia, és 2004-ben, 15 éves korában meggyőzte őt, hogy költözzön hozzá, magára hagyva Sandyt, akinek ez a veszteség összetörte a szívét, és így fogalmazott: „Remélem, Megs elégedett azzal, amit elért. Úgy értem, több ember életét is tönkretette, ezt egyszerűen nem lehet másképpen nézni. Az én életemet biztosan tönkretette.”

Megs azt mondta, megérti Sandy érzéseit, és fordított esetben ő is megsemmisülve érezte volna magát, de ugyanakkor azt is hozzátette: „Nem fogom visszaküldeni Robint, csak mert ez fájdalmat okoz neki. Nem fogok bánkódnia amiatt, hogy nyertem. Átkozottul örülök, hogy nyertem.”

Megs kezdeti boldogsága azonban nem tartott sokáig, mert Robin nem úgy viselkedett az új iskolájában, ahogy azt elvárta volna tőle, a fiú pedig úgy érezte, túl nagy nyomás nehezedik rá, és nem volt boldog.

„Én nem ez az ember vagyok. Olyan volt, mintha be lettem volna zárva egy palackba. Megpróbáltam két-három éven belül megváltozni, hogy megfeleljek Megnek, és boldoggá tegyem őt, és azt hittem, képes vagyok rá, de nem sikerült” – mondta.

„Szegényen nőttem fel, miután a születésemkor elcseréltek, a másik gyerek viszont gazdag volt - nehezteltem az anyámra, amiért nem cserélt vissza”
Gavin azt mondta, hogy “boldog” volt az élettel, amit véletlenül szerzett

18 éves korában Robin otthagyta az iskolát, és Louis Trichardtba költözött Dél-Afrika északi részén, ahol munkát vállalt egy szafariban.

Ez a lépés teljesen szétszakította az amúgy is szétzilált családot, és Megs vigasztalhatatlan volt. „Amikor elment, majdnem meghaltam. Nem tudom elmondani, mennyire fáj, mert nagyon keményen dolgoztam ezért, és annyira akartam. Az fel sem merült bennem, hogy kudarcot vallhatok” – mondta. „Ilyen érzés, amikor a megfelelő dolgokat akarod, a megfelelő okból, de a dolgok egyszerűen csak nem kerülnek a helyükre. Amikor elment, egy ideig nem is éltem igazán” – tette hozzá.

Gavin is nagyon dühös volt Robinra. „Már csak önmagában az a tény, hogy bántotta Megst. Úgy értem, rendkívül elárulva érezte magát, és nagyon megbántva, amikor elment. Három-négy évre otthont adott neki, vigyázott rá, gondoskodott róla. És ő úgy távozott, hogy mindent visszadobott nekünk” – magyarázta.

Évekkel később, amikor Robin már megnősült, és született egy fia, megpróbálta újraépíteni a kapcsolatát a családjával, és bemutatta nekik a feleségét, Lieselt, valamint a fiát, Jamest.

Robin ugyanakkor azt is elmondta, hogy saját gyereke születése után, megértette, miért döntött úgy annak idején Megs és Sandy, hogy nem cserélik vissza a gyerekeket.

„Ha megtudnám, hogy James nem az én fiam, semmiféleképpen nem adnám vissza. Inkább döntenék úgy, hogy nem ismerem meg a másik gyereket, mert nagyszerű dolog jutott nekem, és meg is akarnám tartani. Ugyanakkor nem akarnám, hogy James tudjon róla, titokban tartanám előtte, és ennyiben hagynám a dolgot” – mondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet