KezdőlapVilág„Szórakozásból elvégeztem egy DNS-tesztet - de szörnyű igazságot fedeztem fel a családomról”

„Szórakozásból elvégeztem egy DNS-tesztet – de szörnyű igazságot fedeztem fel a családomról”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy nő megosztotta zavarodottságát, miután kiderült, hogy valószínűleg a nagybátyja a biológiai apja.

A 20 éves nő a Reddit-en mesélte el a történetét, és a felhasználók tanácsát kérte. Elmondta, hogy szórakozásból vásárolt egy DNS-tesztet, miután az apja is kapott egyet ajándékba a barátaitól, mert úgy gondolta, érdekes lesz összehasonlítani az eredményeket. Amit azonban megtudtak, a család teljes életét felforgatta.

„Együtt élek az apámmal. Nagyon közel állok hozzá, mivel nagyon jól kijövünk egymással, és mivel édesanyám még kiskoromban elhunyt. Eközben a nagybátyám és a családja egy órányira lakik tőlünk; mindannyian viszonylag közel álltunk egymáshoz (néhány havonta találkozunk)” – írta a nő a fórumon.

„Pár hete apám kapott egy DNS tesztet a barátaitól ajándékba a születésnapjára. Úgy döntöttem, hogy én is veszek egyet, hogy összehasonlíthassuk az eredményeinket. Mindez körülbelül öt hete történt” – folytatta.

Amikor azonban megkapták az eredményeket, valóságos sokkban volt részük. A teszt szerint a nő biológiai apja valójában a nagybátyja – az apja testvére, a 18 és 20 éves fiai pedig, akikről úgy tudta, hogy az unokatestvérei, az eredmények értelmében a féltestvérei.

„Apámmal elkezdtünk utánanézni, hogy ez normális-e – előfordulnak-e hibák az adatbázisban, és most már eléggé biztosak vagyunk benne, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy a ‘nagybátyám’ a biológiai apám. Nem tudom, mit tegyek ezzel kapcsolatban. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet, hiszen annyira hasonlítok az apámra (bár ez azt jelenti, hogy a nagybátyámra is nagyon hasonlítok)” – magyarázta a nő, hozzátéve, hogy még nem beszélt a nagybátyjával, így nem derült ki, tudott-e a dologról, és titokban tartotta, vagy ő sem volt vele tisztában, hogy az unokahúga valójában a lánya.„Apám teljesen összetört, és miután tegnap felhívta a nagybátyámat, a szobájában maradt és sokat sírt. Azóta nem beszéltünk. Nagyon sajnálom őt, hiszen nagyon szerette anyámat, és mindig mesélt róla nekem. Hogy közelítsem meg apámat ezzel a témával? Na és a nagybátyámat? Abban sem vagyok biztos, hogy az unokatestvéreimhez kellene-e fordulnom ezzel kapcsolatban” – zárta a bejegyzést a nő.

A fórum felhasználói egyetértettek abban, hogy mindenképpen beszélnie kell az apjával, és biztosítania kell őt, hogy ez nem változtat a kapcsolatukon.

„Mondd meg neki, hogy ő az apád, bármi is legyen, és nem érdekel, mit mond a teszt! Mondd meg neki, hogy szereted őt és itt vagy neki; hogy nem kell egyedül keresztülmennie ezen. Talán érdemes lenne egy családi tanácsadót is keresned, aki segít a beszélgetés irányításában a nagybátyáddal és az apáddal” – írta egy hozzászóló.

Egy másik felhasználó szintén megerősítette ezt, ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy szerinte nem kell aggódnia a nagybátyja érzései miatt: „Milyen ember az, aki viszonyt folytat a testvére párjával?” – írta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet