KezdőlapVilágSzörnyű vallomást tett a halálos ágyán a haldokló nő, 40 évig...

Szörnyű vallomást tett a halálos ágyán a haldokló nő, 40 évig cipelte magával a titkot

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 77 éves Antonya Cooper néhány nappal a halála előtt beismerte, hogy 40 évvel korábban halálos adag morfiumot adott be gyógyíthatatlan beteg fiának.

Az oxfordshire-i Abingdonból származó Antonya a BBC Radio Oxfordnak bevallotta, hogy 40 évvel ezelőtt olyan adag morfiumot adott a rákban szenvedő fiának, Hamishnak, ami csendben véget vetett az életének.

Hamish 4. stádiumú neuroblasztómában szenvedett, és 1981-ben, hétéves korában hunyt el. Antonya a Neuroblastoma UK szervezet korábbi elnöke volt, és elmondta, hogy a fia élete végén rengeteg fájdalmat tapasztalt.

A BBC július 8-án számolt be róla, hogy a gyógyíthatatlan rákban szenvedő Antonya meghalt.

A családja által adott nyilatkozatban ez állt: „Békésen, fájdalommentesen, otthonában, szerető családja körében távozott. Pontosan úgy történt, ahogyan ő akarta. A saját feltételei szerint élte az életét, és a saját feltételei szerint halt meg.”

A rendőrség nyomozást indított Hamish halálának ügyében, miután nyilvánosságra kerültek a 40 évvel ezelőtti események részletei.Halála előtt Antonya májusban így mesélt fia utolsó pillanatairól.

„Az éjszaka közepén az ágya mellett voltunk. Azt mondta, hogy fájdalmai vannak, én pedig azt kérdeztem tőle: szeretnéd, ha elvenném a fájdalmadat? Azt válaszolta, hogy, igen anyu, kérlek, így beadtam neki egy adag morfium-szulfátot a Hickman-katéterén keresztül. Végignéztük, ahogy bátran végigcsinálta az egész borzalmas kezelést, és hosszabb ideig velünk maradt, mint az eredeti prognózis mondta, szóval az volt a megfelelő idő” – mondta az édesanya.

Antonya elmondta, hogy csatlakozott a svájci Dignitas klinikához, ahol támogatják az asszisztált öngyilkosságot, és kérte az Egyesült Királyság kormányát, hogy legalizálja az gyakorlatot, ami bizonyos esetekben véget vethet a betegek elviselhetetlen szenvedésének.

Az interjú után a BBC megkérdezte Antonyát, tisztában van-e azzal, hogy mivel Angliában ez a gyakorlat illegális, lényegében beismerő vallomást tett fia meggyilkolása ügyében.

A nő igennel felelt, majd hozzátette: „Ha 43 évvel azután jönnek értem, hogy hagytam, hogy Hamish békésen meghaljon, akkor szembe kell néznem a következményekkel. De gyorsan kell cselekedniük, mert én is haldoklom.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet