KezdőlapVilágSzületésekor egy kórház mosdójában hagytak, évekkel később megpróbálta megkeresni a biológiai szüleit...

Születésekor egy kórház mosdójában hagytak, évekkel később megpróbálta megkeresni a biológiai szüleit – szívszorító felfedezést tett apjával kapcsolatban

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A most 26 éves Leah-t nem sokkal születése után magára hagyták egy kórházi mosdóban, és soha nem volt alkalma találkozni a szülőanyjával. A biológiai apjával kapcsolatban azonban nemrég megdöbbentő felfedezést tett.

Leah történetét a BBC Our Lives: Finding My Family című dokumentumfilmje mutatta be. A kislányt még csecsemő korában egy pokrócba bugyolálva találták meg egy kórházi mosdóban, 1994. december 29-én, Manchesterben.

Leah elszántan keresi a szüleit, akik kiskorában elhagyták őt

A kórházi személyzet annak idején megpróbálta megtalálni a kislány édesanyját, de úgy tűnt, a nő örökre eltűnt szem elől. Leah 4 hónapos volt, amikor Debbie és Andrew Greater örökbe fogadták. Most, több mint 20 évvel később, Leah elszánta magát, hogy megkeresi a biológiai szüleit.

Három évvel ezelőtt elvégzett egy DNS-tesztet, és feltöltötte az eredményt az internetre, azt remélve, hogy így rátalálhat az édesanyjára, az édesapjára, vagy esetleg egy testvérére. Végül egy első unokatestvérére sikerült rábukkannia.

Így sikerült megismernie apai nagyanyját, és azt is megtudta, ki volt az édesapja. A lány apja, Lee Penney, 2014-ben, nem sokkal a 40. születésnapja előtt agyvérzést kapott, és meghalt.

A legszomorúbb az egészben, hogy Leah egész életében kevesebb, mint 10 kilométerre lakott biológiai apjától, és még csak nem is sejtette.

„Jó, hogy most már tudjuk, de kicsit nehéz elfogadni azt a tényt, hogy meghalt. Úgy érzem, túl későn fedeztem fel” – mondta Leah könnyek között a BBC dokumentumfilmjében.

Leah, akit a kórházi ápolónők eredetileg Hollynak (magyal) neveztek el, körülbelül 3 napos lehetett, amikor megtalálták. A rendőrök nem találták meg a csecsemő édesanyját, de a körülmények miatt arra gyanakodtak, hogy egy tinédzser, vagy nagyon fiatal nő lehetett, aki nem állt készen az anyaságra.

Mit gondolnak az örökbefogadó szülők a lányuk elhatározásáról, hogy megkeresi a biológiai szüleit?

Debbie és Andrew látták a kislányt a hírekben, és, bár már volt egy örökbefogadott gyerekük, őt is szerették volna befogadni a családjukba.

„Az életem tele volt szeretettel. Anya és apa mindig szerettek engem. A család tagja voltam, és soha nem éreztem magamat kirekesztettnek. De valami mindig hiányzott” – mondta Leah.

Debbie és Andrew Leah örökbefogadó szülei

Amikor Leah úgy döntött, szeretné megtalálni biológiai szüleit, Debbie és Andrew nem álltak az útjába, éppen ellenkezőleg, bátorították őt.

„Emlékszem, hogy egészen kiskora óta meg akarta keresni az édesanyját. Megértem, hogy fájdalmat okoz neki, hogy elhagyták” – mondta Debbie.

„Az a tény, hogy nem tudom, honnan származom, negatív hatással van rám. Eljutottam arra a pontra, amikor szeretnék válaszokat kapni” – mondta Leah, aki most már két kisfiú édesanyja, és továbbra sem adja fel a reményt, hogy megtalálja a nőt, aki életet adott neki.

Miután apai nagyanyja több képet is mutatott neki az apjáról, Leah megállapította, hogy nagyon is hasonlít rá. Sajnos egyelőre nem sikerült többet megtudnia az édesanyjáról, de úgy gondolja, hogy a szülei titkolhatták a kapcsolatukat, mivel az édesapja hithű katolikus családból származott.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet