Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mihaela Bilic, táplálkozásszakértő szerint: „A gyomrot „nevelni” kell és nem megtölteni!” De mit is ért ez alatt a szakember?

A gyomor egy izmos szerv, melynek falai normál esetben, az étkezések között összetapadnak. Tehát a gyomor nem létezik, mint üreg, hacsak nem kezdünk enni. Ha viszont enni kezdünk, mindegy, hogy sokat vagy keveset, a gyomor elkezd dolgozni.

A táplálékot összekeveri az emésztőnedvekkel és fokozatosan a vékonybélbe távolítja azt. Amint kiüresedett belőle a táplálék, a gyomor visszatér eredeti helyzetébe, vagyis falai újra összetapadnak a következő táplálkozásunkig.

Ezért vicces vagy sem, de a gyomrot inkább üresen kell tartani, mintsem megtölteni. Mert abban a pillanatban, amikor két főétkezés között nassolunk egy keveset, azzal „felébresztjük az alvó szörnyeteget”, vagyis beindítjuk a gyomor működését néhány falatnyi ételért. Így aztán gyomrunk kéri, hogy újra és újra etessük őt.

Egy egészséges étkezés azt feltételezi, hogy a fő étkezések között ne fogyasszunk semmit, legalább 3-4 órát biztosítsunk a gyomor számára pihenésre.

És még valami: mivel a gyomor egy izmos szerv, ezért minél több ételt adunk számára annál többre lesz szüksége, hogy telítődjön. Ez fordítva is igaz: ha kevesebbet eszünk, gyomrunk annál hamarabb megtelik.

Tehát igaz a mondás: „A gyomrot „nevelni” kell és nem megtölteni!”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!