KezdőlapVilágTestvérekként nevelték a születéskor elcserélt csecsemőket, miután a szülők rájöttek a tévedésre

Testvérekként nevelték a születéskor elcserélt csecsemőket, miután a szülők rájöttek a tévedésre

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Caterina Alagna és Melissa Fodera 1998. december 31-én születtek 15 perc különbséggel ugyanabban a kórházban a szicíliai Mazara del Valloban. Most, 23 évvel később, olyanok, mint egy elválaszthatatlan ikerpár, nyolc nagyszülővel és négy szülővel.

Születésük napján az ápolónők bevitték a babákat az édesanyjukhoz, és bár a két nő megemlítette, hogy nem ismerik fel a ruhákat, amik a csecsemőkön vannak, az ápolónők biztosították őket, hogy csak a ruhákat cserélték össze, és nincs miért aggódniuk.

Így a kis Melissa Marinella Alagnával, míg Caterina Gisella Foderával ment haza, pedig éppen fordítva kellett volna. Ezután 3 évbe telt, mire a szülők rájöttek, hogy nem csak a babák ruháit cserélték össze a kórházban.

3 évvel később, egy nap, amikor Marinella elment Melissáért az óvodába, felkeltette a figyelmét egy másik kislány, Caterina, aki ugyanabba az óvodába járt, és a megtévesztésig hasonlított Marinella két másik lányára.

A helyzet furcsaságát fokozta, hogy Marinella felismerte Caterina anyját, Gisella Foderát a szülészeti osztályról. „Felismertem Gisella Foderát a szülészetről, és gyanakodni kezdtem. 15 nappal később elvégeztük a DNS-vizsgálatokat, és az agyam mintha kiüresedett volna.” – mesélte Marinella a The Times magazinnak.

Ekkor minden kétséget kizáróan kiderült, hogy a két kislányt elcserélték a kórházban. „Túl szürreális volt, túl lehetetlen.” – mondta Marinella.

Miután 3 éven át valaki más gyerekét nevelték a sajátjukként, mindkét anya habozott, amikor szóba került, hogy vissza kellene cserélni őket. Így ahelyett, hogy egyszerűen visszacserélték volna őket, úgy döntöttek, hogy közösen nevelik fel a lányokat. Sőt, egy időszakban a két család még egy fedél alatt is élt.

A szakértők azt javasolták, hogy a gyerekek körülbelül hat hónapot töltsenek külön, hogy alkalmazkodjanak új életükhöz. Tettek is egy próbát, de a két édesanya végül képtelen volt erre.

Caterina (balra) és Melissa (jobbra) nővérekként nőttek fel

„Mi, a két anya, minden nap sírtunk, amikor telefonon beszéltünk egymással, és 3 hónap után úgy döntöttünk, hogy nem tudunk ellenállni, találkoztunk, és megígértük egymásnak, hogy soha többé nem válunk el.” – emlékezett vissza Marinella. „Ezt követően minden nap láttam Melissát – hogy is ne tettem volna? Mindent meg kellett osztanunk egymással.”

Azóta a családok minden születésnapra és minden nagy alkalomra összegyűlnek. A lányoknak 8 éves korukban mondták el, hogy elcserélték őket. Caterina és Melissa gyakorlatilag úgy nőttek fel, mint az ikrek, és egészen az egyetem megkezdéséig osztálytársak voltak.

„Igazi jelenség vagyunk. Nyolc nagyszülőnk, két apánk és két anyánk van.” – mondja Caterina. „Marinella volt a második anyám, miközben felnőttem, és még most is az.” – tette hozzá Melissa.

Melissa biológiai édesanyja, Gisella pedig elismerte, hogy eleinte nem volt könnyű alkalmazkodni a helyzethez. „Eleinte úgy éreztem, hogy ha szeretem Melissát, a biológiai lányomat, azzal elárulom azt a lányomat, akit addig neveltem, de Melissa és én ma már valóban úgy érezzük magunkat, mint anya és lánya.”

Történetükről könyv is született.

A két szicíliai lány történetéből könyv is született Sisters Forever címen, ennek szerzője Mauro Caporiccio.

Caterina és Melissa ugyanakkor a könyv alapján készült dokumentumfilmben is elmesélik a történetüket. „Leginkább olyanok, mint az ikrek, nemcsak egyszerűen nővérek, és ez a szeretet összeköti a két családot.” – mondta Caporiccio.

Fotók: Facebook

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet