Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Annyi év után Tina Turner most készen áll végleg búcsút venni rajongóitól, és visszavonul, hogy nyugalomban élhesse le élete hátralevő részét.

Csak azért, mert valaki híres, még egyáltalán nem biztos, hogy varázslatos élet jutott neki. Sokan, akik gyerekkorukban bántalmazás áldozatai, később bántalmazó párkapcsolatok fogságába esnek. A 81 éves Tina Turner élete tele volt nehézségekkel és megpróbáltatásokkal, egészségügyi problémákkal küzdött, és évekig élt egy bántalmazó kapcsolatban. De ez még nem minden, az édesanyjával való kapcsolata is meglehetősen problémás volt.

„Nem volt jó élet. A jó nem egyensúlyozta ki a rosszat. Bántalmazó életem volt, ezt nem lehet másképp mondani. Ez a valóság. Ez az igazság. Ez az, amit kaptál, szóval ezt kell elfogadnod.” – mondta Tina Turner a Sun UK szerint az életéről készült legújabb dokumentumfilmben.

Az énekesnő korábban, 1986-ban megírta önéletrajzát, I, Tina címen, és 1993-ban egy életrajzi film is készült az életéről, What’s Love Got To Do With It? címen, de az énekesnő eddig még nem beszélt ezekről a dolgokról személyesen, a kamerák előtt. Most azonban felelevenítette gyermekkora legfájdalmasabb emlékeit, és megosztotta azokat a rajongóival. Tina Turner Anna Mae Bullock néven született a Tennessee-beli Nutbush városkában, egy szerény körülmények között élő családban. Gyermekkorában a gyapotföldeken dolgozott.

Turner elárulta, hogy édesanyját, Zelmát bántalmazta a férje, Floyd Bullock, ugyanúgy ahogy később őt is bántalmazta a férje, Ike Turner. „Amikor az anyám terhes volt velem, készült elhagyni az apámat. Nagyon fiatal nő volt, és nem akart még egy gyereket. Amikor még nagyon fiatal voltam, sokat tűnődtem azon, miért nem állunk közel egymáshoz, de mindig is magányos típus voltam. Aztán egyre függetlenebb lettem, és már nem érdekelt annyira ez a téma.” – mesélte Tina.

Az énekesnő kapcsolata az édesanyjával a kezdetektől fogva bonyolult volt. „Anyám nem szeretett, ez ilyen egyszerű volt. Már kislánykoromban is tudtam, hogy nem szeret.”

Az énekesnő édesanyja családon belüli erőszak áldozata volt, és így nem tudott jó szülő lenni. Tinát végül az anyja és az apja is magára hagyta, és később, amikor az énekesnő újra találkozott az édesanyjával, a kapcsolatuk továbbra is hideg és gyöngédség nélküli maradt.

„Az anyám nem volt kedves hozzám. Amikor sztár lettem, akkor természetesen boldog volt, mert vettem neki egy házat. Mindenféle dolgokat megtettem érte, hiszen ő volt az anyám. Próbáltam kényelmessé tenni az életét, mert egyedül volt, nem volt férje, de még mindig nem kedvelt engem. Örültem, hogy megmutathattam az anyámnak, mit értem el. Volt egy házam, volt egy autóm, de ő még mindig azt mondta, hogy nem hiszi el, hogy mindezt én értem el.” – mondta Tina a Sun UK szerint.

„Nem akart engem, nem akart a közelemben lenni, annak ellenére, hogy a sikeremet akarta. De én mindent megtettem érte, ugyanúgy, mintha szeretett volna.”

Talán azért, mert gyerekkorában hozzászokott az erőszakhoz, de Tinának később évekbe telt, mire kiszabadult egy bántalmazó kapcsolatból, és képes volt végleg elhagyni erőszakos férjét. Ugyanakkor Tina a hírnevét is Ike Turnernek köszönheti, mellette vált azzá a Tina Turnerré, akit a világ megismert. Ez annyira fontos volt a számára, hogy amikor évekkel később elindította a válási eljárást, semmi mást nem kért a volt férjétől, csak azt, hogy megtarthassa a nevét. A sztár nemrégiben arról is beszélt, hogy az átélt bántalmazás miatt poszttraumás stressz szindrómával küzd.

Sajnos még a saját édesanyja sem állt mellette, amikor végre felvette a küzdelmet a férfival, aki éveken át bántalmazta. Zelma állítólag Ike pártján állt, mondván, hogy ő tette híressé Tinát. De annak ellenére, hogy a kapcsolatuk ennyire keserű volt, Tina szerette az édesanyját.

„Annak ellenére, hogy távol voltam, naponta felhívtam. Egy délután éppen fürödni készültem, amikor valaki bejött, és azt mondta, hogy az anyám meghalt. Csak sikítottam és sikítottam.” – mesélte Tina. Zelma még halálában is megbántotta a lányát, mivel az volt a kívánsága, hogy Ike is vegyen részt a temetésén.

Ennyi év után az énekesnő végre kész visszavonulni, hogy nyugalomban élhesse le hátralevő életét. A napokban megjelenő dokumentumfilmmel búcsúzik a rajongóitól.

Fotó: Tina Turner/Instagram