KezdőlapVilág„Unok már várni arra, hogy a barátom megkérje a kezem - ezért...

„Unok már várni arra, hogy a barátom megkérje a kezem – ezért ultimátumot adtam neki!”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A házasság egy olyan döntés, amellyel nem mindenki tud azonosulni. Aki viszont fontosnak tartja, annak valóban a szerelem megpecsételését jelenti, ami (ideális esetben tényleg) egy életre szól. De szeretni egy „papír” nélkül is lehet, mint ahogyan a boldogság sem függ attól a bizonyos okmánytól. Ám ha neked fontos az esküvő, de a párodnak nem, valószínűleg jó ötlet lenne egy beszélgetés, mielőtt a dolgok túl messzire mennek.

Egy nő a Reddit-en panaszolta el, milyen kényes helyzetbe került. Tizenegy éve van együtt a párjával, aki még mindig nem volt hajlandó megkérni a kezét. Mivel a nő már szükségét érezte a kapcsolatuk hivatalossá tételének, tények elé állította a barátját: ideje eldöntenie, hogyan tovább.

A 28 éves nőt ugyanakkor furdalta a lelkiismeret, hogy vajon helyesen cselekedett-e, és nem történt-e az, hogy túlreagálta a dolgokat, ezért a platform felhasználóitól kért tanácsot.

„Majdnem 11 éve vagyok együtt a barátommal, aki 33 éves. Körülbelül kilenc éve élünk együtt, és úgy érzem, hogy elértünk egy olyan pontra a kapcsolatunkban, amikor ésszerű lenne összeházasodni” – indította a bejegyzését a barátnő.

Hozzátette, lassan öt éve érzi úgy, hogy jó lenne megtartani azt az esküvőt, ezért több ízben is felhozta a témát, de a párja mindig félvállról vette a dolgot.

„Amikor a múltban megemlítettem, úgy emlékszem, hogy ő csak nevetett rajta, és azt mondta, hogy ‘igen, azt hiszem’. De a hangneméből és a kifejezéseiből úgy éreztem, mintha nem venne komolyan, és nem tudom, hogy valóban így érez-e. Én csak abból indulok ki, ahogy nekem a válasza hangzott” – folytatta a barátnő.

Amikor három évvel ezelőtt konkrétabban fogalmazott, és megkérdezte a barátjától, hogy gondolt-e már eljegyzési gyűrűre, ő azt válaszolta, hogy inkább egy új autóra van szüksége.

Ellenérvként pedig azt is felhozta, hogy a lány még nem fejezte be az egyetemet, így valószínűleg jobb lenne addig várni. A barátnő észszerűnek minősítette a választ, ezért hanyagolta a témát. De, amikor lediplomázott, és az új autó hitelének a törlesztésén is túljutottak, úgy érezte, ismét eljött az ideje a beszélgetésnek.

„Amikor legutóbb felhoztam a házasságot, azt mondta, ’a házasság csak egy pont, amit az emberek úgy érzik, hogy ki kell pipálniuk, akárcsak a gyerekvállalást és a házvásárlást’. Erre én azt válaszoltam, hogy ‘én is ki akarom pipálni ezt a négyzetet. Meg akarok házasodni, meg akarom tartani az esküvőt, aztán gyerekeket akarok’. Úgy érzem, hogy világossá tettem az álláspontomat, és nem érzem, hogy érdekelné, vagy értéket tulajdonítana valaminek, ami fontos nekem. Nem akarom, hogy esküvő-őrültté váljon, de szeretném, ha úgy gondolná, hogy ez egy fontos következő lépés a kapcsolatunkban, még ha csak azért is, mert nekem fontos” – fakadt ki a barátnő, aki mellesleg úgy érzi, a párja szívesebben költ tetoválásokra és kütyükre, mint egy gyűrűre.

Nyilván, a saját keresetével azt csinál, amit akar, „de tudomásul kell vennem, hogy ezek a dolgok örökké fontosabbak lesznek számára, a kapcsolatunk következő lépésével szemben” – folytatta a nő.

A névtelen író csalódottnak érzi magát, de nem akarná eldobni a tizenegy éves kapcsolatát, csak mert a pasija nem vett neki „valami fényeset”. Ugyanakkor „azt sem tudom, hogy meg tudnám-e kötni a kompromisszumot a házassággal, és nem neheztelnék-e rá ezért később, ha maradnék és családot alapítanék vele anélkül, hogy előbb összeházasodnánk” – vallotta őszintén a barátnő.

A felhasználókat arról kérdezte, vajon fajankó lenne a barátjával, ha kijelentené, többet nem hajlandó várni? Illetve, tényleg ostoba, „amiért eleve értéket tulajdonítok az eljegyzési gyűrű és a lánykérés szimbólumának, még akkor is, ha nem várom el, hogy a gyűrűnek önmagában nagy pénzbeli értéke legyen?” – könyörgött segítségért a nő.

A közösség azonnal reagált a bejegyzésére, és azt tanácsolta, mielőbb dobja a pasit. Egy személy így fogalmazott: „11 év!!! Nem áll szándékában feleségül venni téged. Ezt el kell fogadnod és tovább kell lépned. Semmi ultimátum, semmi vita, semmi figyelmeztetés, csak menj el. Ő nem érdemel meg téged, te pedig jobbat érdemelsz. Nem ő az igazi!”

Egy másik olvasó kereken megmondta: „Fajankó nem vagy, de mi a fenének vártál ilyen sokáig, azt nem értem. Azzal, hogy ultimátumot adsz neki, nem fog megváltozni semmi. Lehet, hogy rákényszeríted, hogy feleségül vegyen, de ő tényleg nem akarja, különben már megtette volna. Pakolj össze és menj el. Kezdd az évet új lappal, és keress valakit, aki tényleg azt akarja, amit te”.

Egy harmadik pedig élesen mutatott rá a valóságra: „Ez a pasi nem is lehetne ennél egyértelműbb, nem akar feleségül venni téged. Az ultimátum csak kétségbeesés. Már elmondta neked, hogy a céljaitok nem egyeznek. Miért üldözöd még mindig? Legyen egy kis önbecsülésed”.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet