KezdőlapVilág„Utálom a feleségem új munkáját – most nekem kell elvégeznem minden házimunkát...

„Utálom a feleségem új munkáját – most nekem kell elvégeznem minden házimunkát és a gyerekekről is nekem kell gondoskodnom”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy férfi a Reddit-en bevallotta, hogy utálja felesége új munkáját, mivel ez azt jelenti, hogy az összes házimunkát neki kell elvégeznie, és a gyerekekről is gyakorlatilag egyedül kell gondoskodnia. Bár többen is próbáltak megértően fordulni a problémájához, mások szerint támogatóbbnak kellene lennie.

Egy új munkahely sokszor akár teljes életmódváltással is járhat, és az egész családra hatással lehet. Egy férfi a Reddit fórumon nyíltan bevallotta, hogy utálja felesége új munkáját, mivel „méltánytalanul sok háztartási és gyermekgondozási feladatot” hagyott rá, valamint úgy érzi, hogy a felesége már nincs jelen a családja életében.

A nő korábban otthonról dolgozott, nemrég azonban új, jobban fizető állást kapott, ahová azonban minden nap be kell járnia, és ez megviselte a férjét.

A férfi elmondta, hogy amíg a felesége otthonról dolgozott, a mindennapi rutinjuk lényegesen egyszerűbb volt, és egyenlőbben oszlott meg: reggelente az édesapa vitte iskolába 10, 8 és 6 éves gyereküket, délben pedig az édesanyjuk ment el értük, sőt, mivel otthonról dolgozott, a nő a házimunka egy részét is el tudta végezni napközben.

Mindez azonban megváltozott, amikor új állást kapott, jobb fizetéssel – de ehhez minden nap az irodában kell lennie, ráadásul 45 perces utat kell megtennie ezért.

„Sokat beszélgettünk erről, és kifejeztem az aggodalmaimat arról, hogy hathat ez a mindennapi életünkre. Elmondtam neki, hogy nem feltétlenül gondolom, hogy a fizetésemelés megéri a mindennapi életünkben bekövetkező jelentős változásokat. Nem is beszélve arról a stresszről, amit a hosszú ingázás okozhat, ez pedig hatással lehet az ember hangulatára és otthoni viselkedésére” – írta a férfi a fórumon.„Biztosított arról, hogy minden rendben lesz, családként alkalmazkodni fogunk, és az új rutin hamarosan normálissá válik az életünkben” – folytatta.

Amikor azonban bevallotta a feleségének, hogy egyelőre nem tudott megbarátkozni az új rutinnal, a nő azt mondta, hogy nem támogatja eléggé, és hozzátette, hogy több időt kell adnia ennek az egésznek, mivel még csak 10 hete kezdett az új helyen dolgozni. A férfi azonban egyáltalán nem biztos abban, hogy idővel javulni fog a helyzet.

„Felébred és elmegy, mielőtt a gyerekek felkelnek. Mielőtt elmegy, segít néhány dolgot előkészíteni nekik, de az egész reggeli rutin az én dolgom” – magyarázta a fórumon.

„Reggel én viszem el a gyerekeket iskolába, és délben is én megyek el értük. Az esték is zűrzavarosak, mert hazaérek, és megpróbálom elterelni a gyerekek figyelmét, miközben elkezdem készíteni a vacsorát. Amikor a feleségem hazaér, általában stresszes a vezetéstől (az ingázás több mint egy órára nőtt építkezés és a nagy forgalom miatt), és 15 percet szán arra, hogy egy kicsit megnyugodjon, majd egyedül eszik. Aztán vacsora után korábban lefekszik, mert korán kell kelnie” – mesélte felesége új rutinjáról a férfi.

„Elmondtam neki, hogy úgy érzem, az új munkája igazságtalanul sok háztartási és gyermekgondozási feladatot ró rám, és hogy sokkal kevésbé van jelen az életünkben, akkor is, amikor otthon van. Azt mondta nekem, hogy csak több időt kell adnunk az alkalmazkodásra, és a dolgok könnyebbek lesznek. Mondtam neki, hogy 10 hét elég jó alkalmazkodási idő, és eddig utálom. Azt mondta, hogy nem támogatom eléggé, és több időt kell adnom neki.”

A fórum felhasználóinak véleménye megoszlott a kérdésben, néhányan megnyugtatták a férfit, hogy jogos a felháborodása, míg mások a feleségének adtak igazat.

„Ha a dolog fordítva lenne, és a nemek felcserélődnének, az emberek a másik felet támadnák, amiért elhagyta a családját, és a munkát a családja elé helyezte. Ez a dinamika nem működik” – írta az egyik hozzászóló, aki a férfinek adott igazat, egy másik pedig hozzátette: „Elmondtad neki, hogy te és a gyerekek úgy érzitek, hogy már nincs jelen az életetekben, de erre csak még több ellenségességet kaptál válaszul, és nem hallgat meg, pedig ő az, akinek változtatnia kellene.”

Mások azonban nem voltak ebben olyan biztosak: „Miért túlzás elvárni a férfiaktól, hogy támogassák a partnerük előmenetelét és karrierjét, amikor a nők folyamatosan ezt teszik? Ők a te gyerekeid is” – írta az egyik válaszadó, egy másik pedig azt javasolta, hogy adjanak még egy kis időt a dolognak, mivel szerinte 10 hét valóban nem elég idő ahhoz, hogy az egész család hozzászokjon az új helyzethez.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet