KezdőlapVilágValódi rémálommal végződött a kozmetikai beavatkozás - „mumifikálódott” a nő arca

Valódi rémálommal végződött a kozmetikai beavatkozás – „mumifikálódott” a nő arca

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A nő megpróbálta megtalálni a „fiatalság forrását”, de ehelyett az arca visszafordíthatatlanul megöregedett.

Egy orosz építész megkérdőjelezhető szépségápolási procedúrán esett át, mert az akkori barátja azt mondta neki, hogy túl öregnek néz ki. A beavatkozás borzalmas eredményhez vezetett, és a riasztó átalakulás képeken és egy sokkoló videóban is tisztán látható.

„Az arcomon a bőr összezsugorodott, mintha mumifikálták volna” – mondta a 37 éves Svetlana a szenvedésről, amely azután következett be, hogy megfogadta orvosa tanácsát, és kipróbált egy új, erősen vitatott orosz gyógyszert.

Sajnos azonban a gyógyszer az ellenkező hatást váltotta ki, körülbelül 10 évvel öregítette meg a bőrét, és a hatás visszafordíthatatlan.

„A bőröm megereszkedett, mint egy rongy, teljesen eltávolodott a koponyámtól” – mondta a félresikerült beavatkozásról.

Svetlana azért fordult ehhez a szokatlan megoldáshoz, mert a barátja, feltehetően viccből, többször is mondogatta neki, hogy öregnek néz ki, és lecseréli egy fiatalabb modellre.

Svetlana arca teljesen eldeformálódott.

Svetlana elhatározta, hogy javít a megjelenésén, ezért tavaly márciusban felkeresett egy sebészt, aki Longidaza injekciókat javasolt neki a korábban beültetett gél implantátumok eltávolítására. Ez egy orosz fejlesztésű gyógyszer, amit állítólag a tüdőproblémáktól a  légzési problémákig mindenre használnak. A gyártók állítása szerint a gyógyszer kozmetikai beavatkozásokra is alkalmas. A sokoldalú gyógyszert idén engedélyezték használatra számos nyugati országban.

A sebész biztosította Svetlanát, hogy a Longidaza lebontja a felesleges gélt a bőrben a szeme alatti részeken. Svetlana más kezeléseket is kapott, például implantátumokat, és különböző enzimeket és hialuronsavat is fecskendeztek az arcába.

Aznap este Svetlana a tükörbe nézve azt látta, hogy az arca elkezdett megváltozni.

„A bőr a szemem alatt kiszáradt és szó szerint megereszkedett. Reggelre a szem alatti száraz bőr mennyisége csak még jobban megnövekedett. A változás nagyon gyorsan ment végbe, az arcom óráról órára változott” – mesélte a nő a rémálomba fordult plasztikai műtét után.

Három napon belül a szemét körülvevő bőr teljesen kiszáradt.

Az orvos felajánlotta, hogy enyhíti a mellékhatásokat azzal, hogy még több gélt és gyógyszert fecskendez az arcába. Ez alkalommal Svetlanának nem kellett fizetnie a kezelésért.

Bár az újabb injekciók enyhítették a fájdalmat, a szövődményeken nem segítettek, sőt, azok annyira rosszra fordultak, hogy az orvosok figyelmeztették a nőt, hogy a látása véglegesen károsodni fog.

„Mintha meggyilkoltak volna, elkezdesz bomlani, és minden nap ezt látod a tükörben. Olyan, mintha az arcod elkezdene leolvadni, és nem tehetnél ellene semmit” – mondta Svetlana.

Svetlana barátjának akart tetszeni, de pórul járt a beavatkozás során

A fizikai tünetek mellett a nő életében más negatív változások is bekövetkeztek. A barátja elhagyta, Svetlana pedig egyre jobban magába fordult és visszavonult a külvilágtól.

„Elzárkóztam a világ elől. Mindenki azt kérdezte, mi történt velem, miért nem hasonlítok már önmagamra, és mi történt a szememmel?” – mondta.

Egy időben még az otthonát sem volt hajlandó elhagyni, hogy ne ijessze meg az embereket. Azt mondta, a maszkok, amiket a járvány miatt kellett hordani, segítettek elrejteni az arcát, de emellett általában még egy sötét napszemüveget és sapkát is viselt, hogy minél jobban elrejtse eltorzult vonásait.

Svetlana rákeresett az orvosára a neten, és megállapította, hogy nincs egyedül a problémájával. Ezt követően jelentette az esetet a hatóságoknak, és az orvosi vizsgálat megerősítette a legrosszabb félelmeit.

Az orvosok megerősítették, hogy a gyógyszer visszafordíthatatlanul tönkretette az arcát. „Még a helyreállító műtét után is teljesen más lesz az arcom, és a bőr nem jön teljesen helyre” – mondta Svetlana.

A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben, de eddig nem jutottak eredményre. Az orvos, aki a beavatkozást végezte, tagadja a nő állításait, és kamerák előtt így nyilatkozott: „Bizonyítsd be, hogy beadtam neked a Longidaza injekciót.”

Svetlana szerint az ő esete kitűnő példa arra, miért nem szabad feltétel nélkül megbízni a szépségiparban. „Nem lehet vakon megbízni az orvosokban, még akkor sem, ha megfelelő szakképesítést kaptak. Szeresd önmagadat, foglalkozz kevesebbet az Instagrammal, és ne hallgass azokra, akik azt mondják neked, hogy öregszel. Jobb, ha méltósággal öregszel meg, és nem teszel semmit az arcoddal.” – mondta.

Svetlana esete nem az első és egyetlen a félresikerült kozmetikai eljárások közül, egy brit nő például júniusban majdnem elveszítette az orrát és a száját egy félresikerült műtét után.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet