Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy kis Új-Zélandi település olyan problémával küzd, mint amilyennel nem sokan… Túl sok a betöltésre váró állása, túl sok a kiadandó lakása, a lakosainak száma pedig meglepően alacsony – adta hírül a The Guardian.

A város, ahol túl sok a munkahely és a szabadon álló lakás, de kevés a lakos. Igen, létezik!

Ebből kifolyólag, a Sounth Island-i Kaitangata nevű városka toborozási kampányba kezdett, amelynek célja, hogy új polgárokat csaljon a térségbe. És mindezt hogyan érné el? Egyszerűen. Azok az emberek ugyanis, akik Kaitangatába költöznének, vonzó áron – mindössze 122 ezer angol fontért juthatnak hozzá egy házhoz és földterülethez.

Bryan Cadogan, a Clutha kerület polgármestere (amelynek tagja Kaitangata is) úgy saccolja, hogy jelenleg is körülbelül 1000 munkahely vár betöltésre. A legnagyobb vállalkozás a térségben egy tej-feldolgozó üzem, oda keresik a legnépesebb munkaerőt.

Evan Dick, helyi farmer is támogatja az önkormányzat kampányát, és aktívan segitkezik az új polgárok beilleszkedésében. Ő a következőképpen jellemzi a városkát: „mi egy régimódi közösség vagyunk. Nem zárjuk be a házainkat, a gyerekeinket engedjük szabadon játszani. Van állásunk, van otthonunk, de nincsenek embereink. Azt szeretnénk, ha ez a város újra életre kelne, ezért tárt karokkal várjuk új szomszédainkat.” – fogalmazott a farmer.

Te elfogadnál egy ilyen ajánlatot?


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!