KezdőlapVilágVásárlás közben lett rosszul, majd kiderült a legrosszabb: egy évet jósoltak a...

Vásárlás közben lett rosszul, majd kiderült a legrosszabb: egy évet jósoltak a nőnek az orvosok

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Louise Hulme kétgyermekes édesanyánál agydaganatot diagnosztizáltak, miután bevásárlás közben egyik pillanatról a másikra, nem tudta, hogy hol is van igazából. A diagnózis felállítása után egy évet jósoltak neki az orvosok!

A 48 éves Louise Hulme-nek kezdetben azt mondták, hogy migrénje van, miután többször súlyos fejfájásra panaszkodott a háziorvosának. A sportos anyukának, aki egy héten ötször járt edzőterembe, fájdalomcsillapítókat írtak fel, de még egy hónap sem telt el, és a helyzet a lehető legrosszabbra fordult.

Épp az év végi nagy bevásárláson volt, amikor hirtelen olyan erős fejfájása lett, hogy szinte eszméletét vesztette. A bevásárlóközpontból egyenesen a kórházba vitték, majd néhány vizsgálat után kiderült, hogy bizony agydaganata van.

A diagnózis után alig három héttel Louise-t a The Walton Centerben műtötték meg, a tumor 90 százalékát eltávolították. Bár a műtét sikeres volt, a 4-es stádiumú agydaganattal küzdő Louis-nak alig 12–14 hónapot jósoltak már. A következő évben Louise számos sugárkezelésen és kemoterápiás kezelésen esett át, de 2021-ben igen sokkoló eredményt mutattak a vizsgálatok: a daganat sajnos egyre nagyobb lett, és az Egyesült Királyságban már nem tudják tovább kezelni ilyen stádiumban.

“Két felnőtt gyermekünk van – Charlotte (24) és James (18). Louise a hét öt napján edzőterembe járt, teljesen egészséges életet élt, ezért valósággal sokkolt, amikor megkaptuk az eredményeket. Hogy mondjuk el a gyerekeknek, ez a legnehezebb. Az orvosok eltávolítottak a daganatból amennyit lehetett, de valójában tudjuk, hogy ez egy súlyos és gyógyíthatatlan betegség. Átlagban 12-14 hónapot jósoltak neki, kis esélye van arra, hogy akár 5 évig is élhessen. A daganat miatt részlegesen a látását is elvesztette az egyik szemén” – mondta Louise férje, Kev.

Kev átfogó kutatásba kezdett, hogy számba vegye, milyen lehetőségek vannak arra, hogy Louise felépüljön. Végül rátalált az arizonai Phoenix-ben található Ivy Brain Tumor Centerre. A család egyetlen reménye most az, hogy Louise oda utazik, és reményekkel telve próbálja ki az általuk kínált kezelés.

“Mindent megteszek, hogy Louise esélye az életbenmaradásra növekedjen. Bár senki sem garantálja, hogy meggyógyul, de ha akár 5-7 évvel tovább életben maradhat, az már nagyon jó eredmény lenne. Úgy gondoljuk, hogy addig talán az orvosi tudomány és fejlődni fog” – mondta Kev.

A műtét költsége megközelítőleg 162.000 dollár, Kev mindent megtett azért, hogy előteremtse a szükséges pénzforrást, többek közt kölcsönhöz is folyamodott, de még ez sem elég.

A néhány napja létrehozott adománygyűjtő oldalon eddig már 47.150 font gyűlt össze Louise műtétjére. Bár az idő sürgeti őket, de reménykednek, hogy minden a lehető legjobban fog alakulni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet