Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy kenyai rezervátumban ritka jelenségre lettek figyelmesek az erdészek. A szakemberek két különleges zsiráfot pillantottak meg, melyet lencsevégre is kaptak, a videót pedig azonnal feltöltötték a világhálóra. A különös külsejű állatok gyorsan elnyerték a netezők csodálatát, a róluk készült vizuális anyagot pedig szaporán osztogatják.

Bár azt hinnéd, a zsiráfok azért fehérek, mert albinók, a National Geographic szakértői szerint egy másik furcsa genetikai betegségben szenvednek. Ez a leucizmus, mely az albinizmushoz hasonlóan meggátolja ugyan a bőr elszíneződését, de a többi szerv, mint például a szemek, lehetnek sötét színűek. Ezzel szemben az albinizmus minden szervre kiterjed, így a betegség esetében a szemek rózsaszínűek vagy pirosak.

Amiért a szervezetük nem képez pigmenteket, a zsiráfok egészségesnek számítanak. Ezzel a betegséggel ugyanis nem jár együtt más genetikai kór, ami veszélybe sodorná az állatok testi épségét.

Ellenben, a feltűnően fehér bőr felhívhatja a ragadozók figyelmét, és inkább ez okozza a ritka állatok vesztét. Emiatt, e különc állatok átlagos életkora mindössze hat hónap…


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!