Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha valaki rendszeresen így viselkedik, az már nem tévedés, az illető egészen egyszerűen manipulatív személyiség.

A következő 5 jel mindig elárulja, ha toxikus emberrel van dolgod, aki manipulálni próbál.

1. Folyton téged hibáztat

Az egyik legbiztosabb jele, hogy nárcisztikus személlyel van dolgod, az, ha mindenért téged hibáztat, mert ő a világon semmiért nem vállalna felelősséget.

2. Az áldozat szerepét játssza

Egy manipulatív, toxikus személyiség minden bizonytalanságodat kihasználja, mindent bevet, hogy szétrombolja az önbizalmadat, kihasznál minden alkalmat, amikor gyengének és kiszolgáltatottnak érzed magadat. Elhiteti veled, hogy szüksége van rád.

3. Játszik az érzéseiddel

Amikor valaki megpróbál manipulálni téged, mindent megtesz annak érdekében, hogy felhasználja ellened a saját érzéseidet. Ennek következtében úgy érzed, tartozol neki valamivel, segítened kell neki, és mellette kell állnod.

4. Agresszívan viselkedik

Különböző módokon próbál megfenyegetni, megfélemlíteni, szétrombolni az önbizalmadat, hogy úgy érzed, nem vagy ura a helyzetnek, és arra kényszerít, hogy olyan döntéseket hozz, amelyeket egyáltalán nem akarsz. Az agresszió nem mindig látványos, ezért nagyon óvatosnak kell lenned, hogy észrevedd.

5. Ő dominálja a beszélgetéseket

Ha ilyen emberrel kommunikálsz, szinte szóhoz sem tudsz jutni. Ő irányítja a beszélgetést, és nemcsak azért, mert szeret a figyelem középpontjában lenni, hanem azért is, mert rejtett szándékai vannak a kapcsolatotokra vonatkozóan. Amikor te próbálsz meg elpanaszolni neki valamit, nem figyel oda igazán, mert valójában nem is érdekli a mondanivalód.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!