Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Úgy döntöttek, nem törődnek a kritikával, és a szívükre hallgatnak.

Hollywoodban meglehetősen ritkák a tartós párkapcsolatok, és azok, amelyek mégis hosszú ideig fennmaradnak, inspirálóan hatnak. Ugyanakkor Hollywood azoknak a szokatlan kapcsolatoknak is kimeríthetetlen forrása, amelyek sehogy sem illeszkednek a „normális” keretek közé. A 85 éves Woody Allen, és egykori párjának örökbefogadott lánya, Soon-Yi-Previn története is ezek közé tartozik.

Amikor megismerkedtek, Soon-Yi-Previn még csak 10 éves volt. Mia Farrow és akkori férje, Andre Previn 1975-ben, 5 éves korában fogadták örökbe őt egy szöuli árvaházból. Soon-Yi elmondása szerint soha nem volt zökkenőmentes kapcsolata a nevelőanyjával, és azt állította, Farrow már az első perctől kezdve nem viselkedett vele igazán anyaként. Még azt is hozzátette, hogy őt, és szintén örökbefogadott testvéreit, Larst és Daisyt, Mia háztartási alkalmazottként kezelte – számol be róla a Rolling Stone magazin.

Amikor azonban Allen is bekerült a képbe, a dolgok megváltoztak. Anya és lánya közt nem lett jobb a viszony, de a most 50 éves Soon-Yi, aki Farrow-t bántalmazással vádolta, elmondta, hogy vonzódott a nála 35 évvel idősebb Allenhez, mert tőle szeretetet és figyelmet kapott, amit az örökbefogadó anyjáról nem tudott elmondani. Amikor Soon-Yi már tinédzser volt, elkezdett kosárlabda mérkőzésekre járni Allennel, és ezt Farrow is kifejezetten támogatta.

„Azt hiszem, Woody azért kezdett érdeklődni irántam, mert az első kosárlabda mérkőzésen érdekesebbnek és szórakoztatóbbnak talált, mint amilyennek addig gondolt. – mondta Soon-Yi. „Mia folyton azt szajkózta neki, mekkora vesztes vagyok” – tette hozzá. Úgy érezte, hogy Farrow-val ellentétben a rendező valóban értékelte és megbecsülte őt.

„Nem én kezdtem ki Woodyval, honnan is lett volna hozzá bátorságom? Ő kezdett érdeklődni irántam. Ezért működött a kapcsolatunk: értékesnek éreztem magamat. Ez nagyon hízelgő volt. Ő általában szelíd, visszafogott ember, és nagy lépést tett felém.” – mesélte Soon-Yi.

Ennek ellenére csak akkor kezdtek randizni, amikor Soon-Yi elsőéves volt az egyetemen. Amint Mia Farrow tudomást szerzett kettejük kapcsolatáról, azonnal szakított a rendezővel, akivel 12 évig voltak együtt. Nem sokkal később, 1997-ben, Soon-Yi-Previn és Woody Allen összeházasodtak, és később még gyerekeket is fogadtak örökbe. Bár boldog családi életet éltek, nem voltak vakok a számtalan kritikára, ami őket érte. „Nem vagyok valami szellemileg visszamaradt, kiskorú virágszál, akit egy gonosz mostohaapa megrontott, távolról sem” – mondta Soon-Yi még 1992-ben a Rolling Stone magazin szerint.

Soon-Yi teljesen elidegenedett a Farrow családtól, és most már 23 éve él csendes boldogságban férjével. 2001-ben Allen is beszélt felesége iránti érzéseiről: „A szívnek nem lehet parancsolni, azt akarja, amit akar. Ezekben a dolgokban nincs logika. Találkozol valakivel, és beleszeretsz, ennyi az egész.” A rendező azt is hozzátette, hogy nem különösebben voltak erkölcsi dilemmái a kapcsolata miatt. „Nem láttam ebben semmiféle erkölcsi dilemmát. Nem éreztem úgy, hogy csak azért, mert ő Mia lánya, különösebb erkölcsi dilemma merült volna fel. Ez persze tény, de nincs különösebb jelentősége. Azért ez nem olyan, mintha az én lányom lenne.”

Ezt Soon-Yi is megerősítette, mondván, hogy sem ő, sem a testvérei nem tekintettek Allenre úgy, mint egy apára, a férfi nem is élt együtt a családdal, és Soon-Yi elmondása szerint még váltásruhát, vagy akár egy fogkefét sem tartott az otthonukban. Az emberek ennek ellenére továbbra is kritizálták kapcsolatukat, és egyesek még azt is állították, hogy a nőnek valamilyen szellemi fogyatékossága van. Soon-Yi azonban gyorsan reagált erre az érvre: „Van egy kis tanulási nehézségem. Soha nem beszéltem róla, mert Mia belém nevelte, hogy szégyellnem kell magamat emiatt. A helyesírásban, betűzésben mutatkozik meg, és emiatt sokkal keményebben kellett dolgoznom az iskolában. De motivált voltam és érdekeltek a dolgok, és bárcsak lett volna olyan magántanárom, mint egyes gyerekeknek.” – mesélte a Vulture-nek.

Kapcsolata védelmében, és hogy megpróbálja bebizonyítani, hogy az egész nem olyan rendellenes, mint amilyennek látszik, Allen 2105-ben ezt nyilatkozta az NPR-nak: „35 évvel idősebb vagyok, és valahogy, mindkettőnk hibáján kívül, működött a dinamika. Atyai voltam a számára. Ő pedig válaszolt erre az atyaiságra. Nekem pedig tetszett a fiatalsága és az energiája. Hallgatott rám, én pedig örömmel hagytam neki minél nagyobb teret, hogy saját döntéseket hozhasson, és hagytam, hogy sok mindenben átvegye az irányítást. Csak úgy kivirágzott. Az egész szerencse dolga volt.” – mondta a rendező.

Fotó: Flickr.comHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!