A cékla elárulja, hogy mennyire erős a gyomorsavad! Íme, a teszt!

0
17920

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha kíváncsi vagy a gyomorsavad erősségére, egyél meg egy céklát, majd utána nézd meg, hogy milyen színűvé válik a vizeleted. Amennyiben a vizelet színe rózsaszínes, akkor a gyomorsavad túl gyenge, és kevés is van belőle, ha meg tiszta, normális, sárgás színű, akkor nincs baj ezen a téren, van elég gyomorsavad, ami elég erős is.

A cékla elárulja, hogy mennyire erős a gyomorsavad! Íme, a teszt!

Ahhoz, hogy a gyomorsavad le tudja bontani a fehérjéket, a pH-skálán a savassága el kell érje a 2-es értéket, és így a B-12 vitamin is felszabadul. Azonban ha a szervezeted nem állít elő kellő mennyiségű gyomorsavat, akkor a fehérjék nem tudnak megfelelően lebomlani, és úgy kerülnek be a vékonybélbe, hogy nem alakulnak át hasznos aminosavakká.

Az is egy jelentős probléma, ha nem történik meg a B-12 vitamin felszívódása, hiszen így folyamatosan fáradtnak, kimerültnek, meggyötörtnek fogod érezni magad, ami jelentősen rontja az életminőséged.

De szerencsére a cékla segít megoldani a problémát. Íme, mit kell konkrétan tenned!

1. Étkezés előtt 15-30 perccel igyál meg 2 pohár vizet, ami megakadályozza, hogy a gyomorsav esetleg kárt tegyen a gyomorfalban. Az ájurvédikus gyógyászat szerint erre a gyomor reagálni fog, és megnöveli a hidroklór-sav termelést.

2. Igyál meg egy jó kortynyi organikus almaecetet, étkezések előtt, hogy csökkentsd a gyomrod savasságát. Egy evőkanál ecetet keverj bele egy pohár vízbe, és azt idd meg. Ezután egyél meg egy kisebb fej céklát, például lereszelve, úgy könnyebben lemegy. Majd miután legközelebb pisilned kell, nézd meg, hogy rózsaszínes, avagy sem a vizeleted színe.

A cékla jótékony hatásai!

Megakadályozza a rákos sejtek kialakulását, hiszen nagyon sok antioxidánst, folsavat, káliumot tartalmaz, ezek közül a betalain nevű antioxidáns a legerősebb, így azoknak javasolt a cékla-kúra, akik kemoterápiás kezelésen esnek át.

A cékla az egyik legegészségesebb gumós zöldségünk, amely jót tesz a libidónak, serkenti az emésztést, csökkenti a magas vérnyomást, és kitűnő ízt ad a salátáknak, különböző leveknek. A céklából készült por pedig segíthet a kamaszok pattanásproblémáinak enyhítésében.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!