Ezért fontos a fogkő rendszeres eltávolítása!

0
2803

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ahhoz, hogy megőrizd az egészséged, fontos, hogy a fogaid is épek, erősek és egészségesek legyenek, mert ha nincs mivel megrágnod az ételt, az súlyos következményekkel járhat az emésztésedre nézve, de egy szuvas fog egyéb problémákat is okozhat.

A fogápolás egyik fontos lépcsője a fogkő eltávolítása.

A fogkőről tudni kell, hogy bármennyire is gondosan ápolod, mosod, fogselymezed a fogaidat, az évek alatt úgyis képes lerakódni egy vékony réteg fogkő, amit már szakorvos tud eltávolítani hatékonyan.

A legjobb az, ha minden félévben felkeresed a fogorvosodat, aki a megfelelő eszközökkel, ultrahangos berendezéssel eltávolítja a fogköveket, és azzal együtt az íny körül felhalmozódott, gyulladásokat okozó baktériumokat. Akik dohányoznak, azoknak 3-4 havonta ajánlott felkeresniük a fogorvosukat.

A fogkőprobléma nagyságától függően a szakorvos eltávolíthatja a megkövesedett lerakódást kézi eszközzel, vagy ultrahanggal, vagy e két módszert felváltva is alkalmazhatja. A kezelést követően a fogak érzékenyebbek lehetnek hidegre, melegre, ezért érdemes olyan fogkrémet használnod, amelyek érzékeny fogakra lett kifejlesztve.

Azért nem szabad elhanyagolni a fogkő eltávolítását, mert az évek során kialakuló és egyre nagyobb fogkő fogínysorvadást idézhet elő, aminek súlyos következményei lehetnek.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!