KezdőlapHobbyEzért öntött egy csésze sót a lefolyóba. Meg fogsz lepődni, mi mindenre...

Ezért öntött egy csésze sót a lefolyóba. Meg fogsz lepődni, mi mindenre jó a konyhasó!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A só a legtöbb használt, elengedhetetlen konyhai alapanyagunk. El tudnád képzelni az ételt só nélkül? Ha nagyon muszáj, biztosan meg lehet szokni, de mégis só nélkül az élet kissé hiányos lenne. Azonban a konyhasó nem csak ízesítésre alkalmas, hiszen számos konyhai praktika alapanyaga lehet.

so-lefolyo

1. Segítségével könnyen kidugaszolható a lefolyó, egy fél csésze konyhasót keverj el egy fél csésze szódabikarbónával, szórd a lefolyóba, majd önts rá egy csésze ecetet. Majd következhet egy liter forróvíz. Néhány perc múlva beindul a tisztási folyamat, és ezután könnyebben használhatod majd a lefolyót.

2. Letisztíthatod a vasaló talpát. Egy fa vágódeszkára tégy egy zsírpapírt, majd szórd meg sóval, és egyszerűen vasald végig.

3. Az eltörött tojást könnyebben fel tudod takarítani, ha körülötte alaposan megszórod sóval.

4. Ha sütés közben lángra kap a serpenyőben az olaj vagy a zsír, egyszerűen szórj rá egy jó adag sót, és ettől majd teljesen kialszik a láng.



5. Ha odaégett a hús, az égett részt könnyen el tudod távolítani, ha megszórod jó vastagon sóval, majd egy kevés vizet öntesz rá. A keletkezett massza úgy működik, mint egy surolószer.

6. Az olajos szivacsot is könnyebben ki tudod mosni, ha egy kis időre erős sós vízbe áztatod. Ez teljesen eltávolítja majd az olajat a szivacsból.

7. A fürdőszobai csempéről, kádról jobban lejön a szennyeződés, ha sós és terpentin keverékéből készített oldattal mosod át.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet