Együnk pitypangot, csudafinom!

0
2994

Akár egy külvárosi parkban vagy mező szélén, patakparton is megtölthetjük kosárkánkat az ínyenc finomsággal. Lehet, hogy elsőre nem fognak normálisnak nézni a kislányukkal pitypangkoszorút fonó anyukák, de nyugtassuk meg őket, nagyon finom, vigyenek egy pár virágbimbót haza.

pitypang

A pitypangevés mifelénk nem egy elterjedt dolog, de hogyha egyszer megkóstoljuk, szinte biztos, hogy alig fogjuk várni a következő tavaszt. Leginkább kora reggel vagy késő este ajánlatos gyűjteni, hiszen ilyenkor még nincsen kinyílva, nekünk pedig a bimbóra van szükségünk. Otthon a tálban már nem fog kinyílni. Vagy válasszunk olyan példányokat, amelyek még egészen frissek és még nem voltak soha kinyílva. A következő receptre hálistennek ráakadtunk a hobbikert.hu oldalon, és kipróbáltuk. Nagyon fincsi.

Hozzávalók:

  • 2 fokhagymagerezd,
  • egy evőkanál reszelt gyömbér,
  • 1 kisebb befőttesüveg gyermekláncfű bimbó,
  • 1 evőkanál mustármag,
  • 1 babérlapi,
  • 1 evőkanál méz,
  • almaecet,
  • 2-3 evőkanál szójaszósz.

pitypang2

Elkészítés: A gyermekláncfű bimbókat jó alaposan mossuk meg, majd egy szűrőn csepegtessük le. A hozzávalókat sorban tegyük bele egy befőttesüvegbe: a mustármagot, a gyömbért, a lereszelt fokhagymát és a gyermekláncfű bimbókat. Rácsurgatjuk a mézet, hozzáadjuk a szójaszószt, belerakjuk a babérlapit, majd az egészet felöntjük almaecettel.

Kicsit összerázzuk, lecsukva az üveget, majd betesszük a hűtőbe és egy hétig állni hagyjuk. Majd jöhet a kóstoló… Mennyei íze van, önmagában is benasizhatjuk, de sajttal, pizzára, szinte bármilyen formában ehetjük.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved