KezdőlapBulvár10 éve nem használ WC-papírt a férfi, megtalálta a tökéletes megoldást

10 éve nem használ WC-papírt a férfi, megtalálta a tökéletes megoldást

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 36 éves Robin Greenfield környezetvédelmi aktivista, és már egy évtizede nem használ WC-papírt.

Greenfield először 2013-ban mondott le a WC-papírról, de kezdetben még feleslegessé vált rongyokat és törlőkendőket használt helyette. Öt évvel ezelőtt azonban rájött, hogy van egy növény, aminek a levelei alkalmasak erre a célra. Az angolul blue spur flowernek nevezett növény (latinul Plectranthus barbatus) levele szerinte méretre és alakra is tökéletes.

„A WC-papírfogyasztás áll az erdőirtást és a fosszilis üzemanyagok nagy mennyiségű felhasználása mögött a szállítás miatt” – magyarázta a férfi. „Így az üzenet, hogy állítsuk elő magunknak otthon, és találjunk alternatívákat a használata helyett, még soha nem volt ennyire aktuális.”

A Greenfield által választott növény Dél-Ázsiában és Afrikában őshonos, de az aktivista honlapján megjegyzi, hogy Floridában, Kalifornia számos különböző régiójában, Dél-Karolina és Georgia déli részén, Alabama, Mississippi és Louisiana öböl-menti részén, Texas déli részén, valamint Arizona, Új-Mexikó és Nevada déli részén is megél. Bár nem marad életben nagyobb hidegben, cserépben akár szobanövényként is tartható, így nem kell félteni a fagytól.

A férfi szerint a növénynek természetes, mentához hasonló illata van, a leveleit pedig „szuper puhának” ugyanakkor erősnek jellemezte. Egy videóban – aminek találóan a „Grow Your Own Toilet Paper” címet adta, részletesebben is bemutatta a növényt.

A YouTube felhasználóinak egy része zseniálisnak tartotta az ötletet, de nem mindenkit sikerült meggyőznie.

Greenfield azonban tökéletesen elégedett a módszerével, és azt mondja, ez a legegyszerűbb módja annak, hogy megállítsuk a mértéktelen WC-papír pazarlást.

„Jelenleg teljes mértékben függünk azoktól a gyártóktól, akik milliókat keresnek, miközben tönkreteszik a bolygót” – mondta. „A fosszilis üzemanyagok és a nagy gyárak rengeteg pusztítást okoznak, a saját WC-papír termesztése pedig szórakoztató és környezetbarát.”

A férfi ugyanakkor a módszer anyagi oldalára is felhívta a figyelmet. Azt állította, hogy egy átlagos amerikai élete során körülbelül 11 ezer dollárt költ WC-papírra, így a növény használatával még spórolni is lehet.

Április vége és május elején Greenfield egy 11 napos útra indult, amelyet „The Florida Man Tour” néven emlegetett, és komposzt WC-jével bejárta Florida különböző részeit, hogy megmutassa az embereknek, pontosan hogy használhatják ezeket a leveleket WC-papír helyett. Elmondása szerint ez csak egy, azok közül a megoldások közül, amiket a környezeti válságokra kell keresnünk.

Greenfield az elmúlt években más erőfeszítéseket is tett, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelmi problémákra. Tavaly például egy hónapon át zsákokba kötve hordta maga körül a szemetét, hogy felhívja a figyelmet a hatalmas mértékű hulladéktermelésre, és végigsétált Los Angeles utcáin, hogy bemutassa, mennyi szemetet képesek felhalmozni az emberek.

Ugyanakkor 2020-ban közzétett egy videót, amiben elmagyarázta, miért döntött úgy, hogy egy teljes éven át 100%-ban saját maga termeszti és gyűjti be azokat az élelmiszereket, amikre szüksége van.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet