KezdőlapVilágAz 5 tagú család egyáltalán nem használ WC-papírt: „Lemondtunk róla, mosható rongyokat...

Az 5 tagú család egyáltalán nem használ WC-papírt: „Lemondtunk róla, mosható rongyokat használunk helyette”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A legtöbbek számára a WC-papír olyan alapvető dolog, ami nem hiányozhat a háztartásból, de Amber Allen és családja másképp gondolják. Már 4 éve nem használnak WC-papírt, hogy ezzel csökkentsék a kiadásaikat, és egy fenntarthatóbb életet biztosítsanak. Ehelyett mosható rongyokat használnak.

A YouTube-on a „The Fairly Local Family” néven ismert család a fenntartható életmóddal kapcsolatos tanácsokat ad, és Amber nemrég elárulta, hogy már több mint 4 éve nem használnak WC-papírt.

Az édesanya elmondta, hogy először azért kezdtek mosható kendőket használni, mert egyszerűen nem volt pénzük WC-papírra, a férjével ugyanis rengeteg adósságuk volt az egyetem elvégzése után. Ugyanakkor azt is nevetségesnek találta, hogy szinte szó szerint „lehúzza ezt a pénzt a WC-n.”

Fotó: The Fairly Local Family/YouTube

A családnak mostanra sikerült minden adósságot visszafizetni, de továbbra is kitartanak a mosható rongyok használata mellett, és csak akkor vásárolnak WC-papírt, ha vendéget várnak.

Amber először akkor gondolkodott el ezen a lehetőségen, amikor elkezdett mosható pelenkákat használni, amiket ráadásul használtan vásárolt. Ekkor fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy ha ez elég jó a gyerekének, akkor neki is jó lesz, és elkezdett újrafelhasználható kendőt használni, amire végül a férje is áttért, amikor látta, mennyi pénzt megspórolhatnak így.

Amber azt javasolja, hogy ha valaki követni szeretné a példájukat, válasszon tartós szövetet – a babatakarók anyaga például tökéletes lehet erre, hiszen azok általában flanelből vagy hasonló anyagból készülnek.

Fotó: The Fairly Local Family/YouTube

Az édesanya általában használt szöveteket vásárol, és azokból varrja a törlőkendőket, így még több pénzt tud megtakarítani. Azt is elmondta, hogy sokszor olyan anyagot választ, ami senki másnak nem kellene, például valami olyasmit, amin van egy folt, ezért a legtöbben nem tudnák, mire használni.

Amber a törlőkendők mosásával kapcsolatban is adott néhány tippet, azt mondja, hogy általában beáztatja azokat egy vödör vízbe, amihez néha ecetet is ad, majd egyszerűen beteszi a rongyokat a mosógépbe. Az édesanya hangsúlyozta, hogy az áztatás elengedhetetlen lépés, hogy a rongyokon ne legyenek ürülékfoltok, amikor a mosógépbe kerülnek.

Az újrafelhasználható törlőkendők mellett a család egy miniatűr öntözőkannát is használ, ami bidéként szolgál. Idővel szeretnének beszerezni egy jó minőségű bidét, de egyelőre túl drágának találják azt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet